Guvernul olandez face acuzații grave: Semnăturile strânse pentru referendum NU au fost verificate

Guvernul olandez face acuzații grave: Semnăturile strânse pentru referendum NU au fost verificate
foto: Harta Europei

Activiștii din Olanda au strâns peste 400.000 de semnături pentru a porni referendumul de anul trecut în ceea ce privește Tratatul Uniunii Europene cu Ucraina, însă autenticitatea acestora nu a fost verificată nici până în acest moment.

Aceste informații au apărut într-o scrisoare trimisă de Ministerul Afacerilor Interne pentru a răspunde unei cereri privind accesul la informații publice.

Totuși, o purtătoare de cuvânt de la Consiliul Electoral susține că unele nume au fost verificate pentru a se constata dacă aparțineau alegătorilor înregistrați, însă spune că nu s-a verificat dacă semnăturile erau reale.

"Legea olandeză a referendumului nu cere verificarea semnăturilor. Când am evaluat legea, ne-am exprimat îngrijorarea despre proces. Nu există nicio cale pentru verificarea semnăturilor, pentru că ele nu au fost introduse niciodată în sistem", a spus Heleen Hörmann, potrivit Agerpres.

În cadrul referendumului din luna aprilie, alegătorii au respins Tratatul de asociere UE-Ucraina pentru care Rusia a avut o opoziție fermă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`