Guvernul Italiei ia în calcul măsura de castrare chimică a violatorilor. Opoziiția spune că e neconstituțională

Guvernul Italiei  ia în calcul măsura de castrare chimică a violatorilor. Opoziiția spune că e neconstituțională
Foto: Hepta/Abaca Press / Salvatore Laporta/KONTROLAB / ipa-agency.net

Guvernul Giorgiei Meloni analizează dacă să recurgă la castrarea chimică a celor găsiţi vinovaţi de violenţe sexuale, dezvăluie cotidianul italian La Repubblica.

Măsura stă pe masa autorităților de 22 de ani

Potrivit cotidianului, o asemenea măsură se află pe masă de 22 de ani. Deputaţii italieni vor ca acest eventual recurs ”să aibă ca scop o reducere a riscul recidivei şi să fie reversibil”, o sugestie cu care opoziția nu a fost de acord, fiind consideră ”anticonstituţională”.

În Franţa, o asemenea măsură există în cazul unei infracţiuni sexuale, scrie Le Figaro.
Pe site-ul administraţiei franceze scrie că ”castrarea chimică, numită şi „tratament inhibitor al libidoului” este un tratament medical destinat autoritlor infracţiunilor sexuale.

Ea vizează o reducere a libidoului unei persoane fără mutilarea corpului uman. Ea nu este ireversibilă, efectele ei încetează atunci când condamnatul îşi oprește tratamentul”.

Însă nu este vorba despre o măsură judiciară, ci despre un tratament medical.
”O jurisdicţie penală poate dispune un tratament împotriva unui delincvent sexual. În acest caz, medicul poate prescie un tratament care să inhibe libidoul. Acest tratament nu poate fi decis niciodată de către jurisdicţii penale”, se arată în text.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`