Guvernul italian adoptă măsuri drastice pentru combaterea hoților de buzunare / Femeile însărcinate sau cele care au copii foarte mici vor putea fi pedepsite cu închisoarea

Guvernul italian adoptă măsuri drastice pentru combaterea hoților de buzunare / Femeile însărcinate sau cele care au copii foarte mici vor putea fi pedepsite cu închisoarea
Sursa foto: Pixabay

Guvernul de dreapta al Italiei a luat decizii controversate joi, adoptând măsuri menite să intensifice securitatea publică. Printre acestea se numără posibilitatea ca judecătorii să impună pedepse cu închisoarea pentru femeile însărcinate sau cu copii foarte mici, conform Reuters.

Partidul Liga, aflat în coaliția de guvernare, a militat de mult timp pentru eliminarea restricțiilor care împiedică trimiterea directă la închisoare a acestor femei, parte a campaniei lor împotriva hoților străini în transportul public.

Bătălia pentru schimbare:

Vicepremierul și liderul antiimigrație al Ligii, Matteo Salvini, a susținut că această măsură vizează o problemă pe care partidul său a denunțat-o în mod repetat: exploatarea sarcinii de către femeile de etnie romă pentru a evita detenția atunci când sunt prinse.

„Aceasta este o bătălie a Ligii pe care stânga o blocase în ultimele luni”, a scris Salvini pe Facebook.

Conform propunerii, judecătorii vor putea să ordone închisoare pentru astfel de infractori, în special dacă sunt infractori obișnuiți, dar nu vor fi obligați să facă acest lucru, au precizat aceleași surse.

Critici din partea opoziției

Măsura a provocat reacții puternice din partea opoziției, cu Alianța Verde-Stânga (AVS) denumind-o un „abuz împotriva femeilor însărcinate și a copiilor lor… care nu au nicio vină”. Opozanții susțin că aceasta este o încălcare a drepturilor femeilor și a drepturilor copiilor, condamnând ferm decizia guvernului.

În cadrul aceluiași proiect de lege, guvernul italian abordează și activiștii de mediu care blochează străzi și autostrăzi, declarând aceste acțiuni drept infracțiuni atunci când sunt considerate „deosebit de ofensatoare și alarmante”. Totodată, au fost propuse măsuri de descurajare a protestelor din închisori și a utilizării minorilor pentru cerșit bani. De asemenea, guvernul intenționează să înăsprească pedepsele cu închisoarea pentru cei care amenință sau recurg la violență împotriva agenților de poliție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`