Guvernul Greciei se pregătește pentru noi reduceri de salarii și pensii

Guvernul Greciei se pregătește pentru noi reduceri de salarii și pensii
Guvernul Greciei să pregătește să opereze o nouă reducere a salariilor și pensiilor din sistemul public, în cadrul programului de măsuri de austeritate, menit să convingă creditorii externi ai țării să...

Guvernul Greciei să pregătește să opereze o nouă reducere a salariilor și pensiilor din sistemul public, în cadrul programului de măsuri de austeritate, menit să convingă creditorii externi ai țării să deblocheze următoarea tranșă din programul de ajutor financiar, arată Mediafax.

Premierul Antonis Samaras trebuie să prezinte creditorilor externi un plan de economii, estimat la 11,5 miliarde de euro, pentru următorii doi ani. Dacă Grecia va reuși astfel de economii, atunci Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană ar putea elibera următoarea tranșă de ajutor, în valoare de 31 de miliarde de euro.

Recesiunea severă din Grecia, unde Produsul Intern Brut a scăzut cu 20% în ultimii patru ani, împiedică guvernul să adune suficiente venituri la buget pentru a-şi respecta angajamentele în domeniul consolidării fiscale. Totodată, programul de privatizări convenit cu UE, FMI şi BCE este în întârziere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`