Guvernul britanic: Clorochina și hidroxiclorochina nu sunt autorizate pentru tratamentul COVID-19 sau pentru a preveni infecția cu noul coronavirus

Guvernul britanic: Clorochina și hidroxiclorochina nu sunt autorizate pentru tratamentul COVID-19 sau pentru a preveni infecția cu noul coronavirus

Clorochina și hidroxiclorochina nu sunt autorizate pentru tratamentul simptomele provocate de contaminarea cu noul coronavirus sau pentru a preveni infecția cu COVID-19, se arată într-un articol poblicat pe site-ul Guvernului britanic.

”Informări recente din presă au sugerat că clorochina poate proteja pacienții de coronavirus sau să trateze COVID-19. Înțelegem că acestea sunt momente dificile, iar pacienții pot fi îngrijorați, dar facem tot ce putem pentru a continua să asigurăm siguranța pacientului. Clorochina și hidroxiclorochina nu sunt autorizate pentru a trata simptomele legate de COVID-19 sau pentru a preveni infecția”, se arată în mesajul citat.

În acest moment, sunt în desfășurare studii clinice pentru a testa clorochina și hidroxiclorochina ca agent în tratamentul COVID-19 sau pentru a preveni infecția cu noul coronavirus. Aceste studii clinice nu sunt încă finalizate, astfel încât nu s-au ajuns la concluzii cu privire la siguranța și eficacitatea acestor medicamente pentru a trata sau a preveni COVID-19.

”Până când nu avem dovezi clare și definitive care să arate că aceste tratamente sunt sigure și eficiente pentru tratamentul COVID-19, ele trebuie să fie folosite numai în cadrul unui studiu clinic”, mai precizează Guvernul de la Londra.

Hidroxiclorochina, un medicament folosit până acum în tratarea malariei și a unor probleme care vizează articulațiile, a început deja să fie luat în calcul de autoritățile altor state pentru schemele de tratament aplicate pacienților infectați cu COVID-19.

Hidroxiclorochina a început să fie considerat un tratament minune pentru COVID-19, după folosirea sa de cătrecelebrul medic Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Medical din Marsilia. Acesta administrează deja hidroxiclorochină pacienților săi, în ciuda faptului că oficial Franța nu a aprobat tratamentul antiviral pentru persoanele infectate cu noul coronavirus. Didier Raoult a devenit cunoscut la nivel mondial după ce a explicat că a efectuat un studiu clinic în care a tratat 25 de pacienţi cu Covid-19 cu hidroxiclorochina. După şase zile, a spus el, doar 25 la sută dintre pacienţii care au luat acest medicament mai aveau virusul în corpul lor. În schimb, 90% dintre cei care NU au luat hidroxiclorochina au continuat să poarte Covid-19. Pe baza primelor studii, Didier Raoult a tratat peste 4.000 de pacienți.

Totuși, lumea medicală este împărțită atunci când vine vorba despre eficiența hidroxiclorochinei. Deși există mulți medici care au adoptat deja acest medicament în schema lor de tratare a cazurilor cu noul coronavirus, alți specialiști sunt sceptici și susțin că oamenii nu ar trebui să se grăbească să tragă concluzia că hidroxiclorochina este un tratament miraculoasă.

În acest context, amintim că hidroxiclorochina poate fi, teoretic, folosit și în România, pentru persoanele infectate, asta deși nu există în acest moment informații cu privire la stocurile existente. Marți seară, Ministerul Sănătății a aprobat protocolul de tratament pentru infecţia cu virusul Sars-Cov-2, iar printre medicamentele adminsitrate pacienților se numără și hidroxiclorochina, alături de alte medicamente precum Paracetamol, Lopinavir sau Ritonavir, Tocilizumab.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`