Grecia: Un turist de 21 de ani a fost tăiat în bucăți de elicea elicopterului

Grecia: Un turist de 21 de ani a fost tăiat în bucăți de elicea elicopterului
: Un turist de 21 de ani a fost tăiat în bucăți de elicea elicopterului. Foto: protothema

Un turist britanic a murit ieri într-un accident groaznic de elicopter lângă Atena, în timp ce se întorcea acasă dintr-o vacanță petrecută în Mykonos, împreună cu familia sa. Corpul său a tăiat în bucăți de elicea din spate a aeronavei.

Familia britanică se întorcea de la odihnă

Turistul se întorcea împreună cu familia din Mykonos. După ce au debarcat pe heliportul companiei, intenționau să se mute pe aeroportul Eleftherios Venizelos, să se îmbarce în avionul privat al familiei și să se întoarcă în Marea Britanie, scrie protothema.

Cele două elicoptere zburau unul în spatele celuilalt. Primul elicopter Bell 407 al companiei Superior Air, cu patru pasageri și un echipaj de un operator, a aterizat la heliportul companiei Helipad situat la capătul sălii polivalente Lolos din Spata , foarte aproape de aeroportul Eleftherios Venizelos. În al doilea elicopter care urmează, se aflau părinții tânărului de 21 de ani care și-a pierdut viața.

După aterizarea Bell 407 al companiei Superior Air, cei patru pasageri au fost scoși din zona heliportului pentru a se îmbarca în mașinile care aveau să-i ducă pe Aeroportul Eleftherios Venizelos.

Potrivit celor cunoscute până acum, tragedia s-a petrecut în momentul în care tânărul a debarcat de pe negru Bell 407 – fără să știe că o elice încă se învârtea și s-a îndreptat spre coada elicopterului, dintr-un motiv încă necunoscut.

Identitatea familiei tânărului nu este cunoscută

Fratele său și pilotul, care au fost martorii accidentului, au rămas șocați să-l vadă pe tânărul dezmembrat după ce a fost lovit de rotorul de coadă al elicopterului care era în funcțiune.

Pilotul a luat imediat legătura cu colegul său care se afla la manșa elicopterului în care erau părinții victimei, care i-a dus pe aceștia direct la aeroportul Eleftherios Venizelos.

„Cauza accidentului este în curs de investigare, dar încă este neclar de ce rotorul anticuplu din spatele elicopterului nu a fost oprit înainte ca pasagerii să coboare”, a declarat o sursă pentru The Sun.

Identitatea familiei nu a fost dezvăluită de autorități. Presa britanică a menționat că aceasta este o familie extrem de bogată, întrucât călătoria lor cu cele două elicoptere din Mykonos a costat peste 17.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi