Grecia se confruntă cu cel mai puternic incendiu din Europa din această vară. „Este definiţia a ceea ce numim un megaincendiu”

Grecia se confruntă cu cel mai puternic incendiu din Europa din această vară. „Este definiţia a ceea ce numim un megaincendiu”
Sursa foto: Twitter - Kathimerini English Edition @ekathimerini

Sute de pompieri greci se luptau, luni, cu un incendiu imens care a ucis peste 20 de persoane în ultimele zece zile și este cel mai mortal incendiu de vegetație din Europa din această vară.

„Megaincendiu” în Evros

Incendiul care a izbucnit lângă orașul Alexandroupolis s-a extins în regiunea Evros, din nord-estul Greciei, din cauza vântului care suflă cu putere, dar și a temperaturilor ridicate, conform news.ro.

„Este definiţia a ceea ce numim un megaincendiu”, a spus purtătorul de cuvânt au guvernului Pavlos, Marinakis.
Dintre cele 20 de persoane ucise de flăcări, cu excepția uneia, erau migranți ilegali care se ascundeau în pădure.

77.000 de hectare de teren, distruse de flăcări

Serviciul Copernicus Climate Change Service a transmis că incendiul din Evros a distrus 77.000 de hectare de teren și este unul dintre cele mai mari incendii din Europa din ultimii ani.

„Am încercat să udăm puţin pământul cu furtunuri, pentru protecţie, dar apa se evapora în scurt timp. Pur şi simplu nu a fost posibil să salvăm nimic”, a declarat apicultorul Michalis Tsolakis, în vârstă de 40 de ani, care a pierdut 350 de stupi în satul Kirki, din regiunea Evros.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`