Grecia: Manifestație în Lesbos împotriva detenției imigranților

Grecia: Manifestație în Lesbos împotriva detenției imigranților
Foto:greece.greekreporter.com

Peste 200 de membri ai unor organizații neguvernamentale și asociații de ajutor pentru refugiați au protestat în insula grecească Lesbos împotriva transformării hotspotului Moria în centru de detenție pentru refugiații și imigranții veniți din Turcia, în cadrul acordului UE-Turcia.

Persoanele din centru au reacționat la manifestație și au început să strige ”Libertate''. Ele au fost împiedicate de polițiști să se apropie de gardul care înconjura tabăra pentru a nu comunica cu exteriorul.

Abdul Rauf Salip din Pakistan, unul dintre imigranții reținuți, a reușit, totuși, să spună prin grilaj jurnaliștilor de la AFP că nu sunt lăsați să plece. El a povestit că a fost închis în acest centru din 17 martie, înainte de încheierea acordului UE-Turcia.

''Suntem în închisoare, nu știu ce se va întâmpla. Nu ne lasă să cerem azil. Vreau să ies și să trăiesc în pace”, a spus prin telefon Inam, un compatriot de-al său.
O manifestație similară a avut loc și în hotspotul din Chios.

Trei organizații neguvernamentale, între care și Medici Fără Frontiere, au anunțat miercuri că-și încetează acțiunile de asistență medicală și materială în centrele de înregistrare a migranților amenajate în insulele din Marea Egee, prin refuzul de a cauționa transformarea lor în centre de detenție după acordul UE-Ankara.
Acesta prevede trimiterea în Turcia a tuturor celor sosiți ilegal în Grecia începând din 20 martie, inclusiv a solicitanților de azil sirieni, cu excepția persoanelor considerate eligibile pentru o protecție specifică, precum kurzii.

Cei aproximativ 50.000 de imigranți blocați în Grecia după închiderea rutei Balcanilor vor fi și ei expulzați dacă vor fi considerați imigranți economici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)