Țara europeană care impune o nouă taxă pentru turiști. Vacanțele vor fi mai scumpe din 2024

Țara europeană care impune o nouă taxă pentru turiști. Vacanțele vor fi mai scumpe din 2024
Sursa foto: Shutterstock

Guvernul Greciei a decis să impună o taxă pentru turiști, având în vedere incendiile de vegetație și inundațiile care au devastat țara.

Grecia introduce taxa climatică

Din 2024 se va introduce „taxa climatică”, bani care vor merge către autorități pentru a acoperi costurile provocate de dezastrele din acest an, transmite Ziare.com.

Din cauza dezastrelor naturale, Grecia a pierdut peste 500.000 de turiști în acest an.

Taxa climatică, stabilită în funcție de tipul cazării

Taxa se stabilește în funcție de cazarea aleasă și numărul zilelor de ședere. Astfel, pentru șapte zile la un hotel de cinci stele taxa este de 70 de euro, la care se mai adaugă și taxa suplimentară între 1-6 euro pe zi.

Taxa climatică este doar sezonieră, ceea ce înseamnă că se aplică în perioada martie-octombrie. În restul lunilor din an se va plăti doar taxa de noapte, de până la 4 euro pe zi.

Cei care închiriază o cameră mobilată sau apartamente vor trebui să plătească în plus 1,50 euro pe zi, iar în cazul vilelor sau caselor închiriate taxa va fi de 10 euro pe zi.

Hotelierii nu sunt deloc mulțumiți de noile taxe impuse pentru că le vor afecta închirierile pe termen scurt. Mai mult, cei care au cifra de afaceri de peste două milioane de euro trebuie să aibă asigurare împotriva dezastrelor naturale.

Aceste noi taxe este posibil să aibă efecte și asupra prețurilor cazărilor de anul următor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`