CORONAVIRUS | Grecia și Bulgaria își reiau activitatea turistică. De când își vor primi vizitatorii

CORONAVIRUS | Grecia și Bulgaria își reiau activitatea turistică. De când își vor primi vizitatorii
sursa Foto: Pixabay

Pandemia de coronavirus a lovit puternic economiile țărilor, prăbușindu-le financiar, inclusiv în sectorul turistic, domeniu esențial pentru multe națiuni.

Grecia, una dintre țările dependente de activitatea turistică, se pregătește de o relansare economică, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, anunțând că își va redeschide insulele pentru turiști, din 29 iunie.

Ministrul grec al Turismului, Haris Theoharis, a anunțat că sezonul estival în Grecia va putea fi deschis la 1 iulie, dar va fi restricționat la trei luni, respectiv iulie, august și septembrie, potrivit europost.eu.

Totodată, în funcție de cum va evolua curba cazurilor de infectare cu noul coronavirus, sezonul se va putea prelungi până în octombrie sau, chiar, noiembrie, spune Theoharis, care estimează o scădere cu 50% a sectorului turistic, față de anul trecut.

Turismul reprezintă 20% din PIB-ul Greciei și oferă unul din cinci locuri de muncă.

Până în prezent, Grecia a raportat 2.534 de persoane infectate cu coronavirus și un număr de 136 de persoane decedate din pricina virusului, fiind astfel una dintre țările cel mai puțin afectate. Totodată, 577 persoane s-au recuperat.

Reluarea activității turistice în Grecia, sub incidența unor restricții

Harri Teocharis a ținut să precizeze că reluarea activității sectorului turistic va include un pachet cu „noi reguli specifice pentru hoteluri, plaje, piscine, bufeturi pentru micul dejun în hoteluri și autobuze turistice”.

Pentru a limita riscurile răspândirii noului coronavirus pe teritoriul țării, ministrul Turismului din Grecia a înaintat ideea existenței unui „pașaport de sănătate”.

Mai exact, cei ce doresc să călătorească în Grecia trebuie să nu fie purtători al virusului, fiind nevoiți să se verifice în acest sens.

În plus, verificările pasagerilor cu termometre sau analizele de sânge înainte ca cetățenii să călătorească în alte țări, pe lângă modalitatea de obținere a „certificatelor de imunitate”, sunt prioritare, a mai precizat ministrul.

Bulgaria redeschide sezonul estival pe 1 iulie

Autorităţile bulgare au în plan reluarea activității turistice pe data de 1 iulie, deschizând sezonul estival pentru a contracara efectele dezastruoase resimțite după pandemia de coronavirus, care a paralizat sectorul turistic.

Criza din domeniul turismului are un caracter fără precedent. Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor business-ului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile”, a anunţat marţi Ministrul Turismului, Nikolina Anghelkova, notează TASS.

Totodată, se mai are în vedere înlesnirea regimului de vize pentru „oaspeţii tradiţionali din Turcia şi Rusia”.

Activitatea turistică din Bulgaria a fost suspendată pe 17 martie, iar două zile mai târziu, la ordinul Ministrului Sănătăţii Kiril Ananiev, ţara şi-a închis frontierele pentru cetăţenii ţărilor afectate de coronavirus, în afara celor care tranzitează teritoriul Bulgariei.

Potrivit celor mai recente date, 1.387 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate pe teritoriul Bulgariei și doar 58 de decese, în urma măsurilor stricte adoptate de timpuriu, precum închiderea granițelor și testările în masă.

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus la nivel mondial a sărit de 3 milioane, peste 211.600 de oameni pierzându-și viața de la debutul pandemiei. Aproape 922.600 de persoane depistate pozitiv s-au vindecat, dar altele 56.300 sunt în stare gravă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)