Grav accident rutier în Italia. MAE: Un cetăţean român şi-a pierdut viaţa şi alţi 10 au fost răniţi

Grav accident rutier în Italia. MAE: Un cetăţean român şi-a pierdut viaţa şi alţi 10 au fost răniţi
foto: a1.ro

În accidentul rutier petrecut joi în Italia, alți 10 români au fost răniți, pe lângă românul care şi-a pierdut viaţa, a anunțat vineri Ministerul Afacerilor Externe.

"Consulatul României la Catania a fost notificat cu privire la producerea unui accident în care au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români. În incidentul produs în cursul zilei de ieri, 11 august 2016, în apropierea localităţii San Severo, regiunea Puglia-Italia, un cetăţean român şi-a pierdut viaţa şi alţi 10 au fost răniţi", a precizat MAE, conform Mediafax.

Ministerul precizează că reprezentanţii oficiului consular au făcut demersuri pentru identificarea victimelor şi pentru informări referitorare la starea de sănătate a persoanelor rănite. De asemenea, consulul menţine legătura telefonic cu o parte dintre rudele victimelor.

Cel puţin o persoană a murit, iar alte nouă au fost rănite, unele fiind în stare critică, după ce un microbuz care transporta angajaţi sezonieri români s-a lovit cu un camion, joi, în regiunea italiană Puglia, în sudul Italiei, potrivit informaţiilor publicate de Corriere del Mezzogiorno.

Accidentul a avut loc joi la prânz pe Drumul naţional italian SS16, în apropierea localităţii San Severo, situată în regiunea Puglia. Un microbuz înmatriculat în Italia care transporta muncitori sezonieri români s-a lovit frontal cu un TIR. Un român în vârstă de 24 de ani a murit în accident. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)