Cum înţelege Erdogan să conducă Turcia: Şi-a făcut GINERELE ministru de Finanţe şi a desfiinţat funcţia de prim-ministru

Cum înţelege Erdogan să conducă Turcia: Şi-a făcut GINERELE ministru de Finanţe şi a desfiinţat funcţia de prim-ministru

Decizie şoc la Ankara.
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni componenţa noului guvern al ţării, la câteva ore după ce a depus jurământul, pentru un nou mandat de cinci ani ca șef al statului, cu puteri sporite, conform noii Constituţii.

În cabinetul de 16 miniştri nu mai există funcţia de premier, ci doar una de vicepreşedinte al țării, post în care Erdogan l-a numit pe Fuat Oktay, fost consilier al prim-ministrului.

Ministru de externe rămâne Mevlut Cavusoglu, iar Suleyman Soylu păstrează portofoliul internelor. Ministru al apărării a fost desemnat şeful statului major al armatei, Hulusi Akar.

Decizia cea mai controversată o reprezintă numirea lui Berat Albayrak (40 de ani), care este chiar ginerele lui Erdogan, în funcţia de ministru de finanţe.

Căsătorit cu fiica cea mare a preşedintelui, Esra, Berat Albayrak ocupa din 2015 postul cheie de ministru al Energiei și a cunoscut în ultimii ani o ascensiune fulminantă, scrie hotnews.ro.

Numirea ginerelui lui Erdogan în functia de ministru al Finanţelor și Trezoreriei a dus imediat la deprecierea lirei turcești, care a pierdut luni aproape 3,5% din valoare în fața dolarului, și a crescut îngrijorările cu privire la independența băncii centrale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`