Giganții chinezi sunt în conflict. Shein a dat Temu în judecată

Giganții chinezi sunt în conflict. Shein a dat Temu în judecată
Sursa foto: Pixabay

Shein a dat în judecată Temu din cauză că i-a furat modelele și a construit o afacere profitabilă bazată pe contrafacere, încălcarea proprietății culturale și fraudă.

Shein și Temu, la cuțite

Shein a înaintat procesul, luni, la tribunalul federal din Washington D.C, în timp ce compania se luptă cu acuzații din partea marilor branduri și artiști independenți, precum H&M, Levi Strauss, informează G4media.

Shein susține că Temu își încurajează vânzătorii să fure modelele altor mărci și nu îi lasă să își elimine produsele din platformă nici după ce au recunoscut infracțiunea.

„Temu îi atrage pe consumatorii americani să descarce și să utilizeze aplicația sa mobilă cu promisiuni de prețuri extrem de mici. Dar Temu nu profită de pe urma vânzării acestor produse, care au prețuri atât de mici încât Temu trebuie să subvenționeze fiecare vânzare, pierzând bani la fiecare tranzacție”, se arată în plângere.

„SHEIN, îngropat sub propriul său munte de procese de proprietate intelectuală, are tupeul să fabrice acuzații împotriva altora pentru același comportament inadecvat pentru care sunt dați în judecată în mod repetat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Temu.

Cele două companii se acuză reciproc din cauza mai multor afirmații. În 2023, Temu a dat în judecată Shein din cauza problemelor legate de drepturile de autor și că intimidează furnizorii pentru a-i face să încheie acorduri de exclusivitate.

Acuzațiile Shein

Shein a acuzat că cel puțin unul dintre angajații Temu a furat „secretele comerciale valoroase” ale celor mai bine vândute produse pentru a concura ce aceasta. Apoi, Temu și-a încurajat vânzătorii să copieze produsele Shein și să vândă modelele contrafăcute.

„Temu nu este un infractor obișnuit. Pentru a face publicitate versiunilor contrafăcute ale produselor Shein, Temu a reprodus imagini practic identice ale produselor Shein, protejate de drepturi de autor, și le-a folosit, sau i-a instruit pe vânzători să le folosească, ca imagini promoționale pe site-ul și aplicația mobilă Temu”, se mai arată în plângerea Shein.

Mai mult, Temu a pretins că este Shein în mod fals pe platforma X și în anunțurile sposorizate ale Google pentru a partaja clienții Shein pe platforma Temu. În timp ce în titlul anunțului apărea numele Shein, în adresa web apărea numele Temu.

Shein a cerut instanței să emită un ordin prin care să interzică Temu să utilizeze informațiile Shein.

Temu și Shein sunt criticate din cauza practicilor de muncă, de legăturile cu guvernul chinez și de faptul că s-ar inspira din modelele altor mărci pentru produsele lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)