Instanța supremă a Germaniei a respins vineri petițiile de urgență depuse împotriva unui mandat care obligă personalul medical să se vaccineze împotriva COVID-19, relatează Reuters.
Vaccinarea obligatorie pentru personalul din spitale și unități de îngrijire urmează să intre în vigoare în Germania pe 15 martie.
Numeroase persoane au depus petițiile la Curtea Constituțională din Karlsruhe.
Valul actual de coronavirus din Germania este de așteptat să atingă vârful la mijlocul lunii februarie, a declarat luna trecută ministrul Sănătății Karl Lauterbach.
Lauterbach a avertizat cu privire la ridicarea rapidă a restricțiilor, deoarece aceasta ar putea semăna rodul unui nou val.
Cancelarul Olaf Scholz a declarat vineri că al cincilea val de coronavirus condus de varianta Omicron se apropie de apogeu, permițând o revenire treptată la viața normală.
Detaliile privind ridicarea unor restricții vor fi finalizate în timpul unei întâlniri de săptămâna viitoare între Scholz și liderii celor 16 state ale Germaniei.
„Prognozele științifice ne arată că vârful valului este previzibil”, a spus Scholz într-un discurs în camera superioară a parlamentului Bundesrat.
„Acest lucru ne permite să facem primii pași în vederea redeschiderii”, a continuat el.
Potențiala introducere a vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 în Germania ar putea avea repercusiuni pe piața muncii.
„Numai atunci când există o obligație generală de vaccinare, iar încălcările au și consecințe legale, angajatorii pot respinge un solicitant pentru că nu a fost vaccinat sau recuperat”, a declarat șeful Biroului Federal al Muncii, Detlef Scheele.
Dacă Germania ar introduce vaccinările obligatorii, Oficiul Federal al Muncii ar „examina, de asemenea, dacă lipsa vaccinării duce la o perioadă de blocare” a prestațiilor de șomaj.