Germania, pregătită să discute despre reducerea datoriei Greciei, dar nu și ștergerea acesteia

Germania, pregătită să discute despre reducerea datoriei Greciei, dar nu și ștergerea acesteia
Foto: radiocluj.ro

Germania este pregătită să discute despre o reducere a poverii datoriei Greciei, cum ar fi o extindere a scadenței împrumuturilor sau o atenuare a condițiilor, dar nu se pune problema unei ștergeri a datoriei, a afirmat joi, adjunctul ministrului de Finanțe, Jens Spahn, transmite Reuters.

”Așa-numitul haircut (o ștergere a datoriei) nu este legal, când trebuie să renunți la o parte din datorie … dar conform condițiilor pentru o reducere a poverii datoriei Greciei, putem vorbi de o extindere a scadențelor, de o perioadă fără plata dobânzilor sau de o perioadă de grație în care să nu se achite datoria, și putem negocia asta, am spus-o întotdeauna”, a declarat Spahn la postul german de radio Deutschlandfunk.

Oficialul a minimalizat opiniile divergente din Guvernul german privind al treilea program de asistență financiară acordat Greciei, afirmând că Executivul de la Berlin cooperează pentru a încheia la un acord care să îndeplinească anumite condiții.

”Întregul Cabinet german este de acord că Executivul elen va face lucruri bune. Este o atitudine constructivă, o determinare de a adopta reformele necesare, există o recunoaștere că Grecia trebuie să se schimbe dacă vrea să rămână în zona euro”, a apreciat Jens Spahn.

Unele probleme, cum ar fi privatizarea și recapitalizarea băncilor, vor trebui rezolvate săptămâna aceasta și pentru Germania este important că FMI a rămas implicat în pachetul de asistență financiară pentru Grecia, a completat acesta.

Miniștrii de Finanțe din zona euro (Eurogrup) ar urma să se întâlnească vineri pentru a aproba cel de-al treilea program de asistență financiară acordat Greciei, în valoare de 85 de miliarde de euro (93,79 miliarde de dolari).

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)