Germania explică faptul că suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca nu a fost o decizie politică, ci una științifică
Institutul Paul Ehrlich (PEI) din Germania, care este agenția federală de reglementare medicală arată că,statistic, doar una dintre cele 1,6milioane de persoane deja vaccinate cu AstraZeneca ar fi trebuit să prezintetromboză venoasă cerebrală, potrivit Antena 3.
PEI arată cănumărul persoanelordin Germaniacare au suferit cheaguri de sânge la nivel cerebral după ce au primit vaccinul AstraZeneca a fost “statistic semnificativ mai mare” decât cel care apare la populația generală nevaccinată din această țară.
După data de 15 martie, șapte persoane din Germania au suferit o tromboză venoasă cerebrală severă, într-un interval cuprins între patru și 16 zile de la vaccinarea cu Oxford/AstraZeneca. Trei dintre aceste persoane au murit.
“Numărul acestor cazuri, după vaccinarea cu AstraZeneca este statistic semnificativ mai mare decât cel al trombozelor venoase cerebrale care apar în mod normal la populația nevaccinată. (…)Toți experții au fost de acord, în unanimitate, că poate fi vorba de un model și că o legătură între afecțiunea menționată și vaccinarea cu vaccinul Covid-19 AstraZenecanu a fost neplauzibilă“, se arată în raport.
Acesta mai arată că“Este important să rețineți, în același timp, că acesta este un efect secundar potențial foarte rar. Deși, este important să fiți atenți la posibilele semne ale acestui efect secundar, în același timp,probabilitatea apariției este foarte mică.“
Institutul a spus că persoanele care au primit vaccinul AstraZeneca și care se simt din ce în ce mai rău la mai mult de patru zile de la vaccinare“cu dureri de cap severe și persistente sau sângerări precise pe piele,”ar trebui să solicite imediat asistență medicală.