COVID-19: Germania înregistrează o creștere a cazurilor de infectări după relaxarea restricțiilor

COVID-19: Germania înregistrează o creștere a cazurilor de infectări după relaxarea restricțiilor
foto: Pixabay

Germania continuă să înregistreze o creștere a număruluid e cazuri noi de COVID-19 după ce au fost luate mai multe măsuri de relaxare a restricțiilor impuse pentru combatrerea răspândirii noului coronavirus. Astfel, potrivit ultimului bilanț făcut public de către Institutul de Sănătate Publică Robert Koch rata de contaminare a crescut din nou la 1,1.

Duminică au fost confirmate 667 de cazuri noi iar bilanțul infectărilor a ajuns la 169.218 de cazuri. Totodată, în Germania au fost înregistrate un număr de 7.395 de decese, dintre care 26 înregistrate în ultimele 24 de ore, scrie bloomberg.

Deși multe măsuri de blocare au fost trepat ridicate în Germania, normele de distanțare socială au fost în această săptămână prelungite până cel puțin pe 5 iunie. Restricțiile vor fi reinstalate dacă o zonă înregistrează peste 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori într-o săptămână.

Germania se pregătește să deschidă restaurante, hoteluri și toate magazinele, precum și să repornească jocurile de fotbal profesioniste, după ce miercuri cancelarul Angela Merkel a declarat că au fost înregistrate progrese majore în lupta împotriva coronavirusului.

Măsurile impuse în contextul crizei sanitare a afectat puternic cea mai mare economie a UE. Producția industrială a scăzut cu 9,2% în martie în Germania, prevestind cifre chiar mai sumbre pentru luna aprilie, când milioane de oameni și-au oprit activitatea.

Mai multe proteste au avut loc în Germania pentru ridicarea restricțiilor

Mai multe proteste împotriva măsurilor restrictive luate de către autorități au fost organizate Germania, în weekend. Poliția a arestat aproximativ 30 de persoane în timpul unei manifestații în fața clădirii Reichstag din Berlin, din cauza nerespectării regulilor de retenție a coroanei.

Printre cei arestați s-a numărat bucătarul vegan Attila Hildmann, cunoscut pentru teoriile sale ale conspirației referitoare la pandemia de COVID-19 pe care le distribuie intens pe rețelele de socializare.

În același timp cu mitingurile de la Berlin, mai multe proteste au avut loc și la Frankfurt și Munchen. În jur de 3000 de persoane s-au adunat la Marienplatz din Munchen. Potrivit martorilor oculari, manifestanții au acuzat politicienii și medicii pentru criza provocată de COVID-19 și pentru reducerea drepturilor fundamentale ale populației. Toți participanții s-au comportat pașnic.

Noi focare de COVID-19 în Germania

Noi focare de COVID-19 au fost descoperite recent la mai multe abatoare din regiunea Renania de Nord-Westfalia. Ministrul Sănătății din Renania de Nord-Westfalia, Karl-Josef Laumann (CDU), a luat măsuri și a dispus carantina în unitățile afectate.

Majoritatea angajaților din abatoarele devenit focare de infecție cuCOVID-19sunt migranți din țările Europei de Est, printre care și România.Jurnaliștii germanidescriu condițiile proaste de cazare, în spații comune, în clădirea unei cazărmi din Steinburg. Ministerul Sănătății din Schleswig-Holstein a anunțat, de asemenea, vineri, că forța de muncă a tuturor abatoarelor din stat va fi testată pentru noul coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie