Germania ar urma să introducă noi restricții. Măsurile vizează portul măștii, viața de noapte și evenimentele

Germania ar urma să introducă noi restricții. Măsurile vizează portul măștii, viața de noapte și evenimentele
foto: Hepta.ro / DPA Images / Michael Kappeler

Guvernul federal al Germaniei dorește să introducă masca obligatorie în scenariul în care numărul de cazuri noi într-o regiune depășește 35 la 100.000 de locuitori într-o săptămână. Totodată, printre altele,noul set de restricții ar putea viza și evenimentele private, dar și cele publice. Măsurile propuse au fost analizate de cancelarul Angela Merkel și premierii celor 16 landuri germane, într-o reuniune desfășurată miercuri.

Germania ar urma să introducă noi restricții

Până acum, masca era obligatorie atunci când se depășeau 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, dar, dacă vor intra în vigoare noile măsuri, borna va fi redusă la 35. De asemenea, în zonele considerate ca fiind de risc, restaurantele și cluburile s-ar închide la ora 23. Petrecerile private ar fi, în general, limitate la maximum 10 participanți din cel multdouă gospodării diferite.

Înainte de întrunirea cu premierii de landuri, cancelarul german Angela Merkel a descris resurgența pandemiei în Europa drept una „serioasă”, îndemnând statele membre ale UE să învețe din greșelile comise atunci când pandemia lovea în premieră „bătrânul continent”, potrivit Deutsche Welle.

„Trebuie să arătăm că ne-am învățat lecția”, a afirmat Angela Merkel, marți.

„Trebuie să rugăm lumea din Europa să aibă grijă, să urmeze regulile, să păstreze distanța, să își acopere gurile și nasurile, și să facă tot ce pot pentru a ține în loc virusul în timp ce menținem activitatea economică”, a adăugat cancelarul Germaniei.

Avertismentul Angelei Merkel vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății susține că peste 700.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în Europa săptămâna trecută— un record negativ pentru continent și o creștere cu 34% comparativ cu bilanțul săptămânii precedente.

Markus Soder, premierul Bavariei, a prefațat întâlnirea cu Merkel de miercuri, subliniind că următoarele patru săptămâni vor fi cruciale pentru germani în ceea ce înseamnă sărbătorirea Crăciunului într-o manieră relaxată.

„Acum trebuie să stabilim împreună traseul, altfel există pericolul că ar putea scăpa de sub control”, a spus el.

Markus Soder a cerut folosirea extinsă a măștii, inclusiv în lifturi, în timp ce sărbătorile ar trebuie să fie mai mici și mai controlate.

Comparativ cu vecinii săi europeni, Germania a traversat rate mult mai mici de infectare și mortalitate, dar numărul de cazuri noi a înregistrat o creștere în perioada recentă, iar Angela Merkel a avertizat că s-ar putea ajunge la depistarea a 19.200 de îmbolnăviri pe zi dacă se păstrează acest trend.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`