Germania a dat undă verde Israelului să folosească două drone de luptă Heron TP

Germania a dat undă verde Israelului să folosească două drone de luptă Heron TP

Se pare că Germania permite Israelului să folosească două drone de luptă Heron TP, în timp ce ţara organizează contraatacul său împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas, a susținut miercuri ministerul german al Apărării, notează AFP, scrie Agerpres.

Germania permite Israelului să folosească două drone de luptă

„Israelul a adresat guvernului federal o cerere de sprijin pentru utilizarea a maxim două drone Heron TP”, iar „Ministerul Apărării şi-a dat acordul pentru utilizare în conformitate cu cererea”, a transmis ministerul german într-un comunicat.

Chiar de la sfârșitul săptămânii trecute forţele aeriene israeliene au abordat Germania cu privire la posibilitatea de pune la dispoziţie cele două drone de luptă de fabricaţie israeliană pentru riposta militară împotriva Hamas, conform revistei Spiegel.

„Bundeswehr-ul închiriază în prezent cinci drone de acest tip care sunt folosite în special pentru antrenarea soldaţilor germani”, la faţa locului în Israel, a mai precizat ministerul.

Achiziţia echipamentului pentru înarmarea acestor drone a fost aprobată anul trecut de Berlin, după numeroase dezbateri în cadrul clasei politice germane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`