Germania a cumpărat un milion de pastile Paxlovid, împotriva COVID-19, produse de compania Pfizer

Germania a cumpărat un milion de pastile Paxlovid, împotriva COVID-19, produse de compania Pfizer
Foto simbol: Pixabay

Germania anunță că a cumpărat un milion de pastile anti-COVID produse de compania Pfizer, a declarat ministrul sănătății, Karl Lauterbach. Tratamentul anti-COVID de la Pfizer a primit deja aprobarea de urgență în SUA. Acum, Germania speră că medicamentul va reduce preiunea asupra unităților de terapie intensivă.

Germania a comandat un milion de pastile anti-COVID

Guvernul german a plasat o comandă pentru 1 milion de doze de medicament Pfizer Paxlovid pentru a trata cazurile severe de COVID-19, a anunțat marți. Primele livrări sunt așteptate înainte de sfârșitul lunii ianuarie, a declarat ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, agenției de presă dpa din Berlin.

„Medicamentul este extrem de promițător, deoarece poate atenua semnificativ cazurile severe de COVID atunci când este administrat devreme. Mă aștept să îl putem folosi pentru a preveni numeroase rezultate severe în unitățile de terapie intensivă”, a spus Lauterbach, potrivit dw.com.

În studiile clinice, pilula a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat, potrivit Pfizer.

Medicamentul este administrat în combinație cu un medicament antiviral mai vechi numit ritonavir la fiecare 12 ore timp de cinci zile, începând la scurt timp după apariția simptomelor COVID-19.

Lauterbach a spus că medicamentul oferă medicilor o nouă metodă de a lupta împotriva virusului.

„Încet, printr-o combinație de vaccinuri și opțiuni de tratament din ce în ce mai eficiente, COVID devine o boală care își va pierde puterea”, a spus el.

Oficialul a spus că guvernul lucrează cu toți producătorii de medicamente care dezvoltă medicamente adecvate.

Israelul autorizează antiviralul produs de Pfizer

Israelul a autorizat pentru utilizarea de urgenţă antiviralul cu administrare orală Paxlovid, pastilă a companiei farmaceutice Pfizer pentru tratarea COVID-19, şi a comandat zeci de mii de doze pentru a începe să le administreze bolnavilor din ţară.

Israelul a comandat 100.000 de unități de pastile antivirale COVID 19 de la Pfizer, Paxlovid, pentru persoanele cu vârsta de 12 ani sau peste, cu risc de îmbolnăvire gravă, a declarat sâmbătă un oficial israelian, confirmând sursele din presă.

De asemenea, Ministerul Sănătății din România anunța în 23 decembrie că a început demersurile pentru a aduce în România Paxlovid.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`