George Floyd era infectat cu COVID-19, dar asimptomatic, arată raportul autopsiei. Medicii au descoperit mai multe leziuni pe trupul bărbatului

George Floyd era infectat cu COVID-19, dar asimptomatic, arată raportul autopsiei. Medicii au descoperit mai multe leziuni pe trupul bărbatului
Foto: Captură New York Times

George Floyd, afro-americanul ucis într-o intervenție brutală a poliției, era infectat cu COVID-19, arată raportul medico-legal efectuat în urma autopsiei. Bărbatul fusese testat pozitiv în data de 3 de aprilie, cu aproape două luni înainte de deces, nu mai era simptiomatic în timpul arestării, iar virusul nu a reprezentat o cauză a morții sale, spun medicii care l-au examinat.

„Întrucât pozitivitatea pentru COVID-19poate persista săptămâni întregi după debutul șiîncetarea simptomelor clinice, rezultatul autopsiei reflectă căera cel mai probabilasimptomatic, dar coronavirus se afla încă în corp, deci pozitivitate este din infecția anterioară „, a transmis unul dintre legiști.

George Floyd a murit asfixiat din cauza presiunii exercitatea asupra lui de către ofițerii de polițieîn timpul arestării

În raportul autopsiei de 20 de pagini se arată că Floyda fost ucis, adică inima i s-a oprit în timp ce ofițerul Derek Chauvin i-a ținut cu genunchiul pe gât.

Familialui acerutefecturea unei a douaautopsii, ale cărei concluzii aufost eliberatesăptămâna aceasta, dar care aadus alte cauze ale morții, adică decescauzatde asfixie atât la nivelul gâtului, cât și la nivelul spatelui, datorită greutății exercitate de un alt doilea polițist,pe abdomen.

Analizele toxicologice au mai descoperit și o intoxicație cu fentanil și metamfetamină, pe lângă o afecțiune cardiacă.

Pe lângătestul pozitiv COVID-19,Floyd suferise leziunila față, umeri, mâini, brațe și picioare,vânătăi la încheieturile mâinilor de la cătușe și o coastă ruptă în timpul reanimării cardio-pulmonare.

Filmul morții lui George Floyd

Moartea luiGeorge Floyd, bărbatul în vârstă de 46 de ani sufocat de un polișist în Minneapolis, a stârnit o revoltă în SUA. Afro-americanul George Floyd afost ucis în data de 25 mai, după ce un poliștist l-ar fi sugrumat cu genunchiul minute în șir, după ce l-a imobilizat.

George Floyd trebuia să fie arestat, după ce ar fi fost acuzat că a folosit o bacnotă de 20 de dolari falsificată. Floyd era unul dintre clienții fideli ai magazinului în care mersese să facă cumpărături, iar proprietarii se pare că îl știau pe bărbatul în vârstă de 46 de ani. Unul dintre anagajații mai tineri ar fi anunțat însă Poliția, suspectând că cei 20 de dolari primiți nu erau autentici, relatează BBC.

În momentul în care agenții l-au încătușat pe bărbatul în vârstă de 46 de ani, acesta ar fi opus rezistență, iar ofițerul Chauvin a îngenuncheat peste gâtul lui, timp de aproximativ 8 minute, timp în care George nu a mai putut să respire. Bărbatul afro-american era încătușat și nu avea arme asupra lui. Bărbatul l-ar fi atenționat pe ofițerul de poliție că nu mai poate respira, însă acesta nu ar fi slăbit strânsoarea genunchiului, până când Floyd ar fi încetat să mai miște.

Ulterior, polițistul Derek Chauvin a fost încarcerat și acuzat de crimă, în timp ce restul colegilor săi au fost demiși din funcție. Evenimentul tragic a stârnit o serie de proteste în Minneapolis, oamenii considerând rasistă moarte bărbatului afro-american George Floyd.

Proteste violente au izbucnit în toată lumea după uciderea lui George Floyd, considerată un act de rasism

De mai bine de o săptămână SUA a fost asaltă de proteste violente împotriva rasismului stârnite de moartea lui Floyd, iar mai apoimanifestările s-au extins și în Franța,Marea Britanie, Germaniași Kenia, în solidaritate cu demonstrații americani.

De laMinneapolis și până Los Angeles, de la Miami și până la Chicago, SUA a fost devastată de protestari violenți, care au scandat „nu pot să respir” – fraza spusă de George Floyd în timp ce ofițerul de poliție stătea așezat cu genunchiul pe capul său, potrivit Reuters.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`