George Bologan, rechemat de Klaus Iohannis din funcția de ambasador al României în Spania. Surse: Ar urma să devină consilier prezidențial sau secretar de stat în MAE

George Bologan, rechemat de Klaus Iohannis din funcția de ambasador al României în Spania. Surse: Ar urma să devină consilier prezidențial sau secretar de stat în MAE
Sursa foto: Facebook / Ambasada României în Spania

Președintele Klaus Iohannis l-a rechemat pe George Gabriel Bologan din calitatea de ambasador al României în Spania, conform decretului semnat marți de șeful statului. Diplomatul ar fi fost rechemat pentru a ocupa fie o funcție consilier prezidențial, fie una de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, spun sursele G4Media.

Acordul privind dubla cetățenie, „una din prioritățile” lui George Bologan în mandatul de ambasador în Spania

George Bologan era ambasador al României la Madrid de mai puțin de doi ani. Anterior condusese misiunea diplomatică din Italia.

În prima parte a lunii ianuarie, ambasadorul anunța negocierile pe textul acordului privind acceptarea dublei cetățenii de către autoritățile spaniole sunt „într-o fază avansată”.

„Acordul privind dubla cetățenie pentru românii rezidenți în Regatul Spaniei este o temă care s-a aflat mulți ani pe agenda discuțiilor bilaterale. A fost una din prioritățile mandatului de ambasador și după discuții aplicate purtate într-un cadru onest și cordial s-a ajuns la această decizie anunțată în 2022 la Castellon cu ocazia primei ședințe de guvern dintre România și Spania. În acest moment textul Acordului se află într-o fază avansată de negocieri, Ambasada de la Madrid fiind în contact cu autoritățile celor două state pentru a finaliza procesul tehnic”, declara George Bologan pentru G4Media.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`