Gata cu modelul suedez: Socialismul și migranții au adus țara în haos. Armata e gata să iasă pe străzi. Anunțul premierului Lofven

Gata cu modelul suedez: Socialismul și migranții au adus țara în haos. Armata e gata să iasă pe străzi. Anunțul premierului Lofven

Suedia va face tot ceea ce va fi necesar şi va recurge inclusiv la armată pentru a pune capăt violenţelor din ultima vreme, a declarat miercuri premierul suedez Stefan Lofven. Deși rata criminalităţii este relativ scăzută în raport cu situaţia de pe plan internaţional, activităţile bandelor infracţionale, majoritar formate din migranți, s-au intensificat în ultimii ani, iar suedezii sunt îngrijoraţi că poliţia nu mai face faţă, transmite Reuters, preluat deAgerpres.

În 2016, ultimul an pentru care sunt disponibile statistici oficiale, în ţara scandinavă cu 10 milioane de locuitori au fost ucise 106 persoane. Dar, potrivit televiziunii suedeze, în acelaşi an au avut loc peste 300 de incidente în care au fost folosite arme de foc, în cea mai mare parte fiind vorba de conflicte între bande legate de droguri, protecţie şi prostituţie.

În prima săptămână din 2018 au fost împuşcate mortal patru persoane. Un bărbat a murit după ce a cules o grenadă în faţa unei staţii de metrou dintr-o suburbie a capitalei Stockholm.

Legea şi ordinea vor reprezenta probabil un aspect major la alegerile legislative prevăzute pentru septembrie. Formaţiunea Democraţii Suediei, opoziţia populistă, asociază preocupările publicului legate de creşterea ratei infracţionalităţii cu creşterea numărului de imigranţi.

Guvernul a promis poliţiei o finanţare suplimentară de 7,1 miliarde de coroane (880 milioane de dolari) până în 2020, a înăsprit legislaţia privind infracţiunile armate şi a înlesnit monitorizarea de către poliţie a convorbirilor telefonice şi emailurilor private.

Totuşi, un raport al Consiliului naţional suedez pentru prevenirea crimei a arătat că tot mai mulţi suedezi sunt îngrijoraţi de situaţia infracţionalităţii şi că a scăzut încrederea în poliţie şi sistemul judiciar.

La inaugurarea, miercuri, în Parlamentul Suedez a noului an electoral, luările de poziție ale liderilor principalelor partide politice au fost axate pe creșterea rateio infracționalității, potrivit Expressen.

Premierul Suediei, Stefan Löfven: "Vedem criminali care arată o lipsă totală de respect față de viața umană, o tendință pe care sunt hotărât să o schimb. Vom continua să luptăm în mod constant și în mod durabil cu societatea paralelă. Vom asigura că banii noștri din impozite se duc la ceea ce sunt destinați, și nu pentru activități criminale."
Premierul nu exclude ajutorul armatei pentru a lupta împotriva clanurilor criminale: „Nu ar fi prima mea opţiune să trimit armata, dar sunt pregătit să fac tot ce este necesar pentru a asigura eradicarea criminalităţii organizate", a afirmat premierul Lofven, citat de agenţia TT.

Liderul Partidului Moderaților, Ulf Kristersson: "Criminalii folosesc acum grenade, ca și cum ar fi război în țara noastră". Anul trecut au fost 300 de atentate cu folosirea armelor de foc, ceea ce arată un total eșec al guvernării".

„Sunt împuşcaţi oameni în pizzerii, mor oameni după ce găsesc pe stradă grenade de mână"– a spus miercuri liderul Democraţilor, Jimmie Akesson, în discursul din parlament.
„Aceasta este noua Suedie: nou paradis dinamic, multicultural pe care mulţi din acest for s-au luptat ani la rând să-l creeze"– a remarcat, sarcastic, politicianul suedez.

"Declar război crimei organizate! Bandele criminale acaparează părți ale orașelor și afectează viața noastră de zi cu zi. Poliția nu de resurse duce lipsă, ci de voință și de conducere competentă! Ar trebui să luăm exemplu de la Danemarca și să trimitem armata în ajutorul poliției!", a mai spus Akesson, considerat un exponent al naționalismului.

Isabella Lövin, ecologiști: "Văd și eu problema, dar nu cred că frica trebuie să ne conducă".

Jan Björklund, liderul liberalilor: "Politicile de integrare au eșuat. Oamenii sunt împușcați sau uciși cu grenade în periferii. Femeile sunt tracasate de poliții morale islamice. Statul de drept este o creație liberală, iar când acesta slăbește, cei mai vulnerabili sunt cei mai afectați".

CITIȚI ȘI Suedia își instruiește populația cum să acționeze în caz de război

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie