Gata cu mașinile refugiaților ucraineni în Elveția: „Vindeți-le, dacă mai vreți ajutor social”

Gata cu mașinile refugiaților ucraineni în Elveția: „Vindeți-le, dacă mai vreți ajutor social”
Sursa Foto: Hepta.ro

Refugiații ucraineni vor fi nevoiți să respecte reguli tot mai stricte în Elveția dacă vor să aibă acces la ajutoarele sociale.

Dacă un refugiat ucrainean care are o mașină dorește să primească ajutor social și după 12 luni, trebuie să-și vândă autoturismul sau să-și predea plăcuța de înmatriculare, scrie site-ul postului SRF, radiodifuziunea helvetă.

„La început, am presupus că vehiculul era important pentru întoarcerea în Ucraina”, spune Christopher Amstad, vicepreședintele Conferinței Directorilor Sociali Cantonali (SODK).

După 12 luni în Elveția, refugiații ucraineni trebuie să-și vândă mașinile. Dacă acest lucru nu rentează din cauza taxelor, cantoanele pot solicita proprietarilor de mașini ucraineni să-și depună plăcuțele de înmatriculare.

Cantoanele fac excepții dacă „mașina este absolut necesară pentru serviciu sau din motive de sănătate”. Măsura este susținută și de Agenția Elvețiană pentru Refugiați, „în sensul tratamentului egal cu populația locală, cu toți ceilalți beneficiari de asistență socială”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`