Gaemi, cel mai puternic taifun din ultimii opt ani care va lovi Taiwanul. Ce măsuri au luat autoritățile

Gaemi, cel mai puternic taifun din ultimii opt ani care va lovi Taiwanul. Ce măsuri au luat autoritățile
sursa foto: captura YT

Gaemi va fi „cel mai puternic taifun” din ultimii opt ani care va lovi Taiwanul, au transmis marţi reprezentanţii serviciilor de meteorologie locale, cu câteva ore înainte de sosirea acestuia în nord-vestul insulei asiatice, informează AFP.

Vânturi de 162 kilometri pe oră

„Gaemi ar trebui să fie taifunul cel mai puternic din ultimii opt ani care va atinge uscatul în Taiwan după taifunul Nepartak din 2006”, a declarat Huang En-hong, specialist în prognoze ale vremii la Administraţia centrală de meteorologie din Taiwan, scrie Agerpres.

Taifunul va fi însoţit de vânturi de 162 kilometri pe oră și ar urma să atingă uscatul în nord-vestul Taiwanului, unde se află capitala Taipei, în jurul orei locale 22:00 (14:00 GMT) şi să lovească apoi China în cursul zilei de joi.

El a afectat deja Japonia şi Filipine.

Ce măsuri au luat autoritățile

Pentru a minimiza riscurile, autorităţile din Taiwan au decis ca miercuri să fie zi nelucrătoare.

Totodată, școlile au fost închise, tranzacţiile la Bursă au fost suspendate, la fel şi circulaţia trenurilor şi a feriboturilor, iar peste 250 de curse aeriene internaţionale au fost anulate.

Peste 4.000 de persoane au fost evacuate din trei regiuni din nordul insulei, în special din Hualien, o zonă muntoasă ce prezintă un risc mare de alunecări de teren.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`