Furtuna Boris a afectat traficul feroviar în Europa Centrală. Au fost probleme în Cehia, Polonia și Austria

Furtuna Boris a afectat traficul feroviar în Europa Centrală. Au fost probleme în Cehia, Polonia și Austria
Sursa foto: Freepik.com

Furtuna Boris a făcut prăpăd în mai multe țări din Europa, a dus la inundații masive, rafale de vânt care au afectat sever traficul feroviar în Europa Centrală și de Est și mai multe persoane au fost evacuate.

Austria afectată sever de inundații

În Austria, traficul feroviar pe un tronson dintr-o linie care face legătura între Viena și Salzburg a fost suspendat din cauza riscului de inundație, iar trenurile de metrou de pe trei magistrale din Viena au fost afectate. Trenurile nu au mai circulat între orașele austriece Amstettern și St. Valentin. Chiar și o linie de tren de mare viteză, care acoperă o treime din traficul feroviar din Austria și face legătura cu Germania și Europa de Est, a fost oprită, scrie Economica.net.

Compania națională de căi ferate din Austria și operatorul Westbahn le oferă călătorilor posibilitatea de a călători cu autobuzele pe porțiunile în care trenurile nu funcționează, adică 40 de kilometri, iar trenurile de marfă vor fi oprite sau redirecționate și vor înregistra întârzieri considerabile.

În Austria Inferioară, a doua cea mai populată provincie după Viena, a fost declarată stare de urgență, iar oamenii au fost sfătuiți să evite călătoriile neesențiale. Circa 1.100 de case au fost evacuate până acum.

40 de linii de tren nu au funcționat în Cehia

Și în Cehia au fost probleme, circa 40 de linii de tren au fost închise duminică, iar transportul feroviar între Cehia și Polonia a fost suspendată până când se vor da noi ordine.

Autoritățile din Polonia și Cehia au mobilizat echipe întregi de specialiști care să intervină de urgență, iar cel puțin două puncte de trecere a frontierei dintre cele două țări au fost închise sâmbătă din cauza inundațiilor din Cehia.

10.000 de locuitori din orașul ceh Opava au fost evacuți și alte câteva mii au fost obligați să își părăsească gospodăriile din regiunile vecine. Elicopterele au survolat zonele afectate, iar echipejele de intervenție au extras oamenii blocați în case.

În România, inundațiile au dus la decesul a 6 persoane, iar în Austria și Polonia s-a înregistrat câte un deces.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)