FSB, ironizat de bloggerii ruși: „În sfârșit, avem propriul nostru Bin Laden!”

FSB, ironizat de bloggerii ruși: „În sfârșit, avem propriul nostru Bin Laden!”
Captură Video Telegram

Serviciul secret al Federației Ruse, FSB, a declarat luni că a împiedicat o tentativă de asasinat împotriva lui Konstantin Malofeev, fondatorul rețelei de televiziune ortodoxă rusă Tsargrad TV. Agenția a susținut că Denis Kapustin, al cărui Corp de Voluntari ruși anti-Putin și-a revendicat responsabilitatea pentru incursiunea de săptămâna trecută în regiunea rusă Bryansk, a plănuit să arunce în aer mașina lui Malofeev, dar tentativa a fost zădărnicită. FSB a publicat și un videoclip, filmările arătând momentul în care o bombă a fost pusă sub mașina lui Malofeev precum și deminarea ulterioară a acesteia.

De asemenea, FSB îl mai acuză pe Denis Kapustin ca fiind și autorul atentatelor teroriste de acum două zile, din Bryansk, soldate cu doi morți și de încercarea de aruncare în aer a unei instalații de petrol și gaze de lângă Volgograd, în august 2022. Potrivit FSB, Kapustin acționează sub autoritatea Serviciului de Securitate al Ucrainei și plănuia să comită o crimă similară cu cea a Dariei Dughin, fiica filozofului eurasianist Aleksandr Dughin, a cărei mașină a explodat tot în august 2022. O altă coincidență este aceea că Aleksandr Dughin a fost, pentru scurt timp, redactor-șef al Tsargrad TV, când acest post a fost lansat în 2015.

Captură Video Telegram

Deși FSB a dat publicității filme și alte detalii despre presupusele acțiuni organizate de Denis Kapustin, alegațiile serviciului secret din Moscova sunt ironizate de unii bloggeri ruși. Astfel Anatoly Nesmiyan, cunoscut și ca El Murid, scrie pe contul său de Telegram: “Ei bine, în sfârșit avem propriul nostru Bin Laden. Organizatorul atacului asupra regiunii Bryansk și al uciderii Dariei Dughin a încercat să organizeze o explozie a unui complex de combustibil și energie din regiunea Volgograd, a informat FSB. Păcat că nu și-au dat seama, dar ar fi trebuit să spună că Denis Kapustin a aruncat personal în aer toate cele trei ramuri ale Nord Stream. Acum, dintr-un grup mic care nu are decât o ședință foto într-un sat de graniță, vor crea urgent o puternică organizație teroristă transnațională.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`