CORONAVIRUS | Franța va bloca drumurile principale, pentru a opri deplasările în vacanța de Paști

CORONAVIRUS | Franța va bloca drumurile principale, pentru a opri deplasările în vacanța de Paști
Foto: pixabay.com

Christophe Castaner, Ministrul francez de Interne, a declarat faptul că autoritățile vor bloca principalele drumuri din țară, în încercarea de a stopa plecările masive a cetățenilor în vacanța de Paști,

”În timpul izolării nu plecăm în vacanță”, a declarat acesta, notează The Guardian.

Pe lângă aceste măsuri, autoritățile vor suplimenta numărul polițiștilor, jandarmilor și soldaților în stațiile de tren și aeroporturi, pentru a verifica documentele persoanelor care nu respectă restricțiile de circulație impuse.

Vineri, 3 aprilie, va începe oficial vacanța de Paști, ce durează două săptămâni, iar autoritățile franceze se tem de posibila creștere a numărului de deplasări către mediul rural.

La ora actuală, Franța este țara cu cele mai multe cazuri grave din lume.

În acest context, Președintele Emmanuel Marron a ordonat triplarea producției interne de măști până la sfârșitul lunii aprilie la 10 milioane.

„Până la sfârșitul anului, doresc să fim complet independenți (în producție)”, a afirmat el, adăugând că 4 miliarde de euro au fost alocați pentru achiziționarea de echipamente de către Autoritatea pentru Sănătate Publică.

Mai multe detalii despre noile decizii ale Președintelui Franței, AICI

Franța se află în continuare trecută pe lista statelor ce fac parte din zona roșie.

Conform actualizării oferite de autoritățile române,pentru statele care fac parte din zona roșie se impune carantină instituționalizată timp de 14 zile.

Franța a înregistrat încă 471 decese cauzate de noulcoronavirus, în doar 24 de ore, bilanțul morților atingând astfel 4503.

Până în prezent, s-au înregistrat 59.105 de cazuri confirmate cuCOVID-19pe teritoriul Franței.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`