Franța: Tânăr de 19 ani, împuşcat mortal de un poliţist. Băiatul încercat să fugă dintr-o maşină urmărită de poliţie

Franța: Tânăr de 19 ani, împuşcat mortal de un poliţist. Băiatul încercat să fugă dintr-o maşină urmărită de poliţie
Sursa foto: Shutterstock

Duminică seara, un tânăr de 19 ani a fost ucis de un ofițer de poliție, în timp ce a încercat să scape de controlul poliției din Cherbourg, Franța, a explicat un procuror.

A fost „împușcat mortal în piept”

Tânărul se deplasa într-un vehicul furat, cu alți doi pasageri la bord la momentul tragediei. Pierre-Yves Marot, procurorul public, a indicat că ofițerul de la originea împușcăturii se afla în prezent în custodia poliției pentru „ucidere din culpă”, precizând că inspecția generală a poliției naționale ( IGPN ) este implicată în anchetă, scrie CNEWS.

Cum s-a produs incidentul

În jurul orei 23:40 s-a produs incidentul. Un echipaj de trei polițiști, care încerca să controleze un vehicul care circula cu viteză excesivă , a fost întâmpinat cu refuzul de a se conforma de către șoferul care și-a continuat drumul, în ciuda mai multor avertismente, a scris Pierre-Yves Marot în comunicatul său de presă.

Un al doilea echipaj a reușit să blocheze calea ocupanților mașinii care trebuiau să oprească, înă șoferul și cei doi pasageri ai săi au fugit. Unul dintre ei a reușit să scape, în timp ce altul a fost arestat și apoi arestat. Autoturismul fusese, de fapt, raportat ca furat.

„Al treilea individ, un tânăr de 19 ani din  Cherbourg-en-Cotentin , s-a trezit în fața cu doi dintre polițiștii din al doilea echipaj și l-a împins intenționat pe unul dintre ei în timp ce fugea”, a subliniat procurorul. „Apoi, oficialul a folosit un pistol cu ​​șoc electric”, în timp ce „un alt agent și-a folosit arma de foc, lovindu-l mortal în piept”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`