CORONAVIRUS | Franța înăsprește retricțiile. La 40.000 de cazuri zilnice, autoritățile introduc noi măsuri pentru populație

CORONAVIRUS | Franța înăsprește retricțiile. La 40.000 de cazuri zilnice, autoritățile introduc noi măsuri pentru populație
Turnul Eiffel, Paris / Foto: Irina Mina

Carantina impusă pentru a limita răspândirea coronavirusului nu are efect la Paris. Zilnic, aproape 40.000 de oameni sunt diagnosticați cu Covid-19, iar spitalele nu mai fac față valului de pacienți. În aceste condiții, autoritățile franceze anunță noi resticții ce vor intra în vigoare de vineri seară.

Parisul a descoperit de ce are încă 40.000 de infectări zilnic, în ciuda lockdown-ului

Parisul va interzice serviciile de livrare a preparatelor culinare şi pe cele de vânzare la pachet a acestora între orele 22:00 şi 06:00 începând de vineri, pentru a limita răspândirea COVID-19, a anunţat joi poliţia din capitala franceză, transmite Reuters.

De asemenea, vânzarea şi consumul de alcool în locuri publice vor fi interzise în timpul nopţii în Paris începând cu data de 6 noiembrie.

Amintim, totodată, că că magazinele neesențiale au fost obligate să se închidă, iar vânzarea produselor „neesențiale” a fost interzisă și în supermarketuri.

Invitat de TF1, premierul Franței, Jean Castex, a anunțat că, începând cu 3 noiembrie, supermarketurile vor putea vinde doar produse de primă necesitate. Aceasta, într-un obiectiv de „justiție” față de micii comercianți care trebuiau să închidă.

Premierul a asigurat, de asemenea, că comercianții vor fi „sprijiniți” prin „20 de miliarde de credite suplimentare” pentru „a veni în ajutorul tuturor acestor întreprinderi care sunt închise”.

Franța, în carantină totală din cauza epidemiei de Covid-19

Amintim că Franțaa intratîn lockdown de vineri, 30 octombrie.

Emmanuel Macron a declarat că țara va intra în carantină în încercarea de a stopa răspândirea agresivă a pandemiei decoronavirus. Școlile au rămas însă deschise, dar barurile și restaurantele s-au închis.

La fel ca primăvara, francezii pot ieși la muncă, pot merge la o întâlnire medicală, să își facă cumparaturile sau să ia aer. Întâlnirile private sunt excluse, iar întrunirile publice interzise.

În ceea ce privește companiile, „telelucrarea va fi generalizată ori de câte ori este posibil. Activitatea va continua mai intens în anumite sectoare de activitate, cum ar fi ghișeele, construcțiile … Guvernul va sprijini companiile foarte mici care vor începe o tranziție digitală ”.

Autoritățile de la Paris au raportat până vineri, 6 noiembrie, un număr total de 1,6 milioane de cazuri de Covid-19. Dintre aceste persoane, aproximativ 125.000 s-au vindecat. Totodată, au fost înregistrate 39.037 decese în rândul pacienților infectați cu SARS-CoV-2, scrie worldometers.info.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`