Franța cere aderarea României la Schengen. „Este absurd să stați cu mașinile, la cozi, la graniță”

Franța cere aderarea României la Schengen. „Este absurd să stați cu mașinile, la cozi, la graniță”
Foto: Hepta.ro / hepta photo agency / Claus Kiefer

Franța cere aderarea României la Schengen. „Este absurd să stați cu mașinile, la cozi, la graniță”. Franţa susţine aderarea completă a României la spaţiul Schengen, a declarat ambasadorul acestei ţări la Bucureşti.

Franța cere aderarea României la Schengen. „Este absurd să stați cu mașinile, la cozi, la graniță”. Franţa susţine aderarea completă a României la spaţiul Schengen, a declarat ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, Nicolas Warnery.

Diplomatul a spus că „o imensă majoritate” a Uniunii Europene susţine aderarea cu tot cu graniţele terestre, a ţării noastre, la spaţiul de liberă circulaţie, iar mulţi „au răsuflat uşuraţi”, după decizia din decembrie, de aderare cu graniţele aeriene şi maritime.

„Susţinem aderarea completă, o imensă majoritate a Uniunii Europene susţine aderarea completă. În primul rând, pentru că este ceva coerent, pentru că este un obiectiv politic.

Vedem foarte bine cozile de maşini, cozile de camioane, la graniţele terestre, şi este absurd, în ceea ce priveşte circulaţia persoanelor şi bunurilor, dar şi în planul securităţii şi chiar în ceea ce priveşte mediul înconjurător.

Este absurd să vezi cum camioane aşteaptă (la graniţă – n.r.) zile întregi. Susţinem aderarea completă, cât se poate de repede, a României în spaţiul Schengen, din toate punctele de vedere”, a afirmat Warnery.

Franța cere aderarea României la Schengen, pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`