Binance a primit aprobarea autorităților de reglementare pentru a-și opera schimbul de criptomonede în Franța. Compania este acum listată ca furnizor de servicii de active digitale înregistrat de către organul francez de supraveghere a pieței de valori AMF, permițându-i să ofere servicii de tranzacționare și custodie pentru bitcoin și alte criptomonede.
Binance este platforma de tranzacționare a criptomonedelor cea mai utilizată la nivel global. Compania se ocupă de volume de tranzacționare spot de peste 14 miliarde de dolari și de aproape 50 de miliarde de dolari în volum de instrumente derivate într-o singură zi, potrivit datelor de la CoinGecko, scrie CNBC.
Mișcarea face din Franța prima națiune europeană importantă care a dat undă verde lui Binance. Compania este supravegheată în Lituania de autoritățile de reglementare împotriva spălării banilor din țară și solicită, de asemenea, înregistrarea la organul de supraveghere financiar suedez.
Binance nu are un sediu oficial și cândva s-a mândrit cu acest fapt. Dar compania încearcă acum să facă pace cu autoritățile de reglementare, după reacțiile de anul trecut din partea autorităților din numeroase țări, inclusiv Regatul Unit, Italia și Singapore. Changpeng Zhao, CEO-ul și fondatorul Binance, a declarat luna trecută pentru CNBC că compania intenționează să-și stabilească baza europeană la Paris.
Zhao a susținut o prezentare la un eveniment din industria criptomonedei la Paris luna trecută pentru a debuta un nou program de accelerare pentru așa-numitele start-up-uri „Web3”. Firma s-a angajat, de asemenea, să investească 100 de milioane de euro (105 milioane de dolari) în țară.
CEO-ul miliardarului Binance a descris Franța ca fiind „foarte progresivă” în adoptarea cripto.
„În interacțiunile noastre cu ei, ei sunt mult mai avansați în înțelegerea lor și sunt, de asemenea, mult mai progresiste în atitudinile lor”, a spus el pentru CNBC.
România se află în topul celor 50 de țări care au realizat cele mai mari venituri din criptomonede. În 2021, câștigurile din întreaga lume s-au ridicat la 162,7 miliarde de dolari, cu 130 de miliarde de dolari mai mult decât în 2020.
Anul trecut a fost unul de succes pentru investitorii în criptomonede. Numai SUA au reușit să genereze venituri de 47 de miliarde de dolari din tranzacționarea Bitcoin și a celorlalte monede digitale, potrivit economica.net.
Țara noastră ocupă locul 43 în clasament, cu câștiguri totale de peste 772 de milioane de dolari. Cele mai mari sume au fost realizate din Ethereum, Bitcoin și, mai puțin, Dodge și Litecoin.