Francois Hollande, favorit în cursa prezidențialelor din Franța: „Vreau să redau statul cetăţenilor”

Francois Hollande, favorit în cursa prezidențialelor din Franța: „Vreau să redau statul cetăţenilor”
A rămas mai puţin de o săptămână până la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa, aşa că cei doi candidaţi rămaşi în cursă au pus la punct ultimele reuniuni cu electoratul. De...

A rămas mai puţin de o săptămână până la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa, aşa că cei doi candidaţi rămaşi în cursă au pus la punct ultimele reuniuni cu electoratul. De această ocazie a profitat şi socialistul Francois Hollande, câştigătorul primului tur. Conform ultimelor sondaje, preferat pentru ocuparea fotoliului de la Elysee rămâne Francois Hollande.

Câteva mii de persoane au participat la reuniunea organizată de Francois Hollande pentru a-şi arăta sprijinul faţă de platforma sa politică. Acestea le-a promis susţinătorilor săi că va reforma statul francez, că va impune taxe crescute pentru cei cu averi considerabile şi va extinde programele de formare profesională pentru a reduce rata şomajului.

„Vreau ca victoria pe o aştept, la care sper, victoria ce va fi anunţată în mai puţin de o spătămână, să fie o victorie pentru toată lumea. Vreau ca de aceleaşi emoţii şi de aceeaşi mândrie să aibă parte toţi francezii”, a spus Hollande.

De asemenea, Hollande s-a pronunţat împotriva măsurilor de austeritate pe termen lung şi este de părere că Franţa are nevoie acum de măsuri care să determine creşterea economică.

„Odată cu crearea Eurobondurilor şi taxarea tranzacţiilor financiare, odată ce Banca Europeană pentru Investiţii va fi capabilă să susţină companiile mai mici şi lucrările publice se va pune capăt speculaţiei. Banca Central Europeană, în loc să ofere împrumuturi băncilor care nu dau împrumuturi statelor, ar trebui să ofere aceşti bani direct statului”, a mai spus Hollande.

Între timp, principalul său adeversar, actualul preşedinte Nicolas Sarkozy, pare să fie afectat de o serie de noi acuzaţii. Mai multe publicaţii au scos la iveală documente ce ar arăta că în 2007, campanie sa ar fi fost finanţată de liderul libian Muammar Gaddafi, acuzaţii respinse de Sarkozy.

„Funcţia de şef de stat înseamnă să ai o viziune despre Stat. A mea este să conduc prin puterea exemplului. Vreau să redau statul cetăţenilor. Timp de cinci ani, şeful statului a fost extrem de vizibil, iar statul absent. Lucrurile trebuie să se schimbe şi se vor schimba”, promite Hollande.

Ultimul sondaj  dat publicităţii arată că Sarkozy va fi votat de 47% dintre francezi, în timp ce Francois Hollande este opţiunea a 53% dintre votanţi.

Francois Hollande, favorit pentru șefia Franței

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_18543').select();" id="embed_text_18543" />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)