Fostul şef de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, găsit vinovat de noi infracţiuni: Câţi ar putea sta după gratii

Fostul şef de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, găsit vinovat de noi infracţiuni: Câţi ar putea sta după gratii
Foto: CNN

Continuă problemele pentru Paul Manafort, fostul şef de campanie al lui Donald Trump în alegerile din 2016. Deşi aflat după gratii, acesta a fost găsit vinovat, miercuri, de un judecător federal de faptul că a minţit privind interacţiunele avute cu cu un agent al serviciilor secrete ruse, scrie Reuters.

Prin noile infracţiuni de mărturie mincinoasă, Paul Manafort a încălcat acordul de recunoaştere şi colaborare încheiat cu procurorul special Robert Mueller, iar astfel acesta nu poate beneficia de o pedeapsă mai uşoară precum stabilea acordul. Acesta riscă acum o pedeapsă ce poate depăşi 10 ani de închisoare.

Judecătorul a stabilit miercuri că Manafort a mintit cu privire la trei aspecte: interacţiunile sale cu agentul Kilimnik, o plata pe care a primit-o de la o grupare de campanie pro-Trump şi o altă investigaţie care nu a fost identificată.

Manafort este unul din numele grele aduse în instanţă de procurorul Robert Mueller, care conduce ancheta privind ingerinţele ruseşti în alegerile prezidenţiale din 2016 şi legătura ruşilor cu echipa preşedintelui Donald Trump.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`