Fostul președinte al Elveției, Flavio Cotti, răpus de COVID-19 la 81 de ani
Flavio Cotti, fost președinte al Elveției, a decedat după ce a fost infectat cu COVID-19, la vârsta de 81 de ani. Acesta a mai fost și ministru de externe sau de interne.
Fostul președinte al Elveției, Flavio Cotti, răpus de coronavirus
„Cu mare tristeţe am aflat despre decesul lui Flavio Cotti”, a scris pe Twitter actualul şef al diplomaţiei de la Berna, Ignazio Cassis.
Potrivit presei internaționale, această informație ar fi apărut pentru
Flavio Cotti ar fimurit miercuri după-amiază. Acesta era internat într-un spital din Locarno, iar cadrele medicale susțin că decesul ar fi survenit în urma mai multor complicații cauzate de COVID-19.
Jurist de formaţie, Cotti a fost membru al Partidului Creştin-Democrat din Ticino, înainte de promova în politică şi a petrece 12 ani în guvernul federal de la Berna, între 1987 şi 1999. Între 1991 și 1998 a mai ocupat, chiar de două ori, funcția de președinte al Confederației Elvețiene.
Elveția își închide toate rutele feroviare cu Italia
Căile Ferate Federale Elvețiene (SBB)au închis toate rutele feroviare care fac legătura cu Italia, începând de joi, 10 decembrie.
Măsura se va aplica pe termen nedefinit,urmând să afecteze zeci de curse zilnice, printre care rute de mare interes ca Milano-Frankfurt, precum și trenurile regionale care leagă cele două țări folosite de numeroși navetiști să se deplaseze zilnic din nordul Italiei în Elveția.
Hotărârea a fost luată în contextul în carecapacitateaangajațilorcăilor feratede a efectua verificările de siguranță ordonate de guvernul italian este una limitată.
În ultimele săptămâni atâtElveția, cât și țările învecinate – Italia, Germania și Franța -au redus numărul curselor feroviare în contextul pandemiei de coronavirus.
Simonetta Sommaruga, președinta Elveției, a făcut un apel către populație, cerând ”responsabilitate individuală” în fața epidemiei de COVID-19, scrie thelocal.ch
„Am sperat că vom putea intra în iarnă fără această creștere puternică a infectărilor. Dacă această curbă a infectarilor nu se aplatizează, va trebui să luăm decizii care merg mai departe.
Trebuie să fim responsabili. Avem această experiență din primăvară, așadar nu văd de ce nu ar merge din nou””, a declarat Sommaruga.
În acest context, guvernul elvețian a impus noi măsuri restrictive. Printre ele, purtarea obligatorie a măștii în spațiile publice închise și a interzis adunările mai mari de 15 persoane, alte restricții fiind avute în vedere de cantoane. De asemenea, angajații vor lucra de acasă pentru a reduce contactul între persoane.