Fostul lider al Nagorno-Karabah, Ruben Vardanyan, arestat de Azerbaidjan

Fostul lider al Nagorno-Karabah, Ruben Vardanyan, arestat de Azerbaidjan

Ruben Vardanyan a fost reținut de personalul serviciului de frontieră din Azerbaidjan într-o locație neidentificată. Fostul lider al Nagorno-Karabah încerca să treacă în Armenia, spun oficialii.

Soția lui Vardanyan a făcut apel la sprijin pentru eliberarea în siguranță a fostului lider

Ruben Vardanyan, un om de afaceri care a condus guvernul separatist din noiembrie 2022 până în februarie, se afla printre miile de oameni care încearcă să plece din Nagorno Karabah.

În total, 47.115 de etnici armeni au fugit până acum din Nagorno-Karabah, care a fost capturat de Azerbaidjan săptămâna trecută.
Serviciul de frontieră al Azerbaidjanului a declarat că acesta a fost dus în capitală, Baku, și predat altor agenții de stat.

Autoritățile azere susțin că ar căuta suspecți de „crime de război”, iar o sursă guvernamentală a declarat agenției de presă Agence France Presse că țara intenționează să aplice o „amnistie luptătorilor armeni care au depus armele în Karabah”.

„Dar cei care au comis crime de război în timpul războaielor din Karabah trebuie să ne fie predați”, au spus ei. Nagorno-Karabakh este recunoscut ca parte a Azerbaidjanului și a fost controlat de etnicii armeni timp de trei decenii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`