Fostul consilier al lui Bolsonaro le-a spus polițiștilor că a vândut cadourile de lux primite de fostul președinte al Braziliei de la politicienii străini

Fostul consilier al lui Bolsonaro le-a spus polițiștilor că a vândut cadourile de lux primite de fostul președinte al Braziliei de la politicienii străini
Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Alan Santos

Lt-colonelul Mauro Cid a spus că recunoaște că a vândut ceasuri din Arabia Saudită și Bahrain în mall-ul din Pennsylvania și că i-a dat bani lui Bolsonaro.  Fostul secretar personal al lui Jair Bolsonaro a spus poliției că i-a dat fostului său șef zeci de mii de dolari după ce a vândut două ceasuri de lux pe care fostul președinte al Braziliei le-a primit de la politicienii străini și erau cadouri oficiale.

Ceasurile, care au fost vândute cu 68.000 de dolari într-un mall din Pennsylvania, erau cadouri din Arabia Saudită și Bahrain

Lt-colonelul Mauro Cid, care a fost consilier al lui Bolsonaro în timpul președinției sale 2019-2023, a fost eliberat sâmbătă dintr-o detenție de patru luni, după ce a încheiat un acord cu poliția.

Se pare că acel acord îi cere Cid să furnizeze informații referitoare la o serie de infracțiuni comise în timpul administrației lui Bolsonaro, inclusiv un presupus complot de lovitură de stat și un scandal care implică vânzarea de cadouri străine scumpe.

Cu puțin timp înainte de eliberare, fosta mână dreaptă a lui Bolsonaro a dat o declarație anchetatorilor federali din Brazilia în care a recunoscut că a vândut un Rolex cu diamante și un ceas de mână Patek Philippe în numele fostului președinte.

„A fost vânzarea imorală? Poate. Dar nu am considerat că este ceva ilegal”, a susținut Cid, potrivit unui raport exploziv de primă pagină din Veja, cea mai citită revistă săptămânală de știri din Brazilia, vineri.

Cid le-a spus anchetatorilor că dorința lui Bolsonaro de a vinde ceasurile provenea din preocupările legate de starea finanțelor sale personale. „Președintele era îngrijorat de situația sa financiară”, a spus el.

Veja a spus că cele două ceasuri au fost vândute cu 68.000 de dolari. Acești bani au fost plătiți în contul bancar din SUA al tatălui lui Cid, Mauro Lourena Cid, un general de patru stele, înainte de a fi retrași și dați lui Bolsonaro în numerar.

Afirmațiile unuia dintre cei mai apropiați confidenti ai lui Bolsonaro, amenință să submineze pretenția de lungă durată a politicianului de a fi un cruciat anticorupție. În mai multe rânduri în timpul președinției sale, Bolsonaro i-a batjocorit pe critici cu cuvintele: „Spune-mi că sunt al naibii de corupt”.

Veja a spus că populistul care îl admira pe Donald Trump a reușit să-și păstreze o mare parte din capitalul său politic, în ciuda faptului că a pierdut alegerile de anul trecut în fața stângistului Luiz Inácio Lula da Silva.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)