Forțele speciale care l-au eliminat pe Bin Laden, gata să întervină în Israel / Temutele Delta Force şi SEAL Team Six au ajuns în Europa

Forțele speciale care l-au eliminat pe Bin Laden, gata să întervină în Israel / Temutele Delta Force şi SEAL Team Six au ajuns în Europa
Militar israelian. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Statele Unite își pregătesc forțele speciale pentru a ajuta Israelul să localizeze ostaticii americani, în timp ce valuri de rezerviști din Forțele de Apărare Israeliene au sosit pe aeroportul JFK din New York pentru a se alătura luptei împotriva Hamas, potrivit dailymail.

Doi înalți oficiali militari americani au declarat pentru The Messenger că „locatorii de uși” au fost puși în alertă într-o țară europeană din apropiere, gata să ajute Israelul, dacă este necesar, în lupta lor împotriva Hamas. Numărul morților din Israel a crescut la 1.200 marți.

Sursele militare au spus că în prezent nu există nicio indicație că forțele speciale americane vor fi trimise în Israel, dar erau la doar câteva ore distanță cu avionul, dacă va fi nevoie.

Oficialii militari nu au confirmat care unități sunt pregătite, dar au spus că acestea intră în subordinea Comandamentului Comun pentru Operații Speciale.

Messenger a raportat că cele două unități principale de combatere a terorismului din cadrul Comandamentului Comun pentru Operații Speciale care au întreprins anterior misiuni de salvare a ostaticilor sunt Delta Force a Armatei și Echipa Six SEAL a Marinei – care a fost trimisă pentru a-l ucide pe Osama bin Laden.

Lloyd Austin, secretarul Apărării, a declarat marți că SUA au trimis și negociatori pentru a-i ajuta pe specialiștii israelieni.

Douăzeci de americani rămân dispăruți în Israel în urma atacului Hamas din weekend, inclusiv unii ale căror rude spun că au fost luați ostatici.

Austin a spus că SUA au „oameni pe teren” care vor ajuta autoritățile israeliene „cu informații și planificare” pentru potențiale operațiuni care implică eforturi de salvare a ostaticilor.

Negociatorii americani pentru ostatici vor lucra alături de o echipă deja existentă, care lucrează din cadrul ambasadei SUA din Tel Aviv, a raportat The Messenger.

Austin a spus că Pentagonul are o „celulă de legătură” în Israel, care lucrează cu forțele de operațiuni speciale israeliene.

Austin a mai spus că SUA au capacitatea de a „desfăşura rapid alte resurse în regiune”.

Președintele Joe Biden a trimis portavionul U.S.S. Gerald R. Ford și cinci crucișătoare și distrugătoare cu rachete ghidate la fața locului și au ajuns marți.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`