Forțele armate ale Coreei de Nord, în stare de alertă sporită după lansarea eșuată a rachetei cu rază lungă

Forțele armate ale Coreei de Nord, în stare de alertă sporită după lansarea eșuată a rachetei cu rază lungă
Coreea de Nord a ridicat nivelul de alertă a forțelor sale armate, a anunțat Kim Kwan-jin, ministrul sud-coreean al Apărării, citat de AFP. Decizia vine la 8 ore după ce testul de lansare a unei rachete cu rază...

Coreea de Nord a ridicat nivelul de alertă a forțelor sale armate, a anunțat Kim Kwan-jin, ministrul sud-coreean al Apărării, citat de AFP. Decizia vine la 8 ore după ce testul de lansare a unei rachete cu rază lungă a eșuat.

Armata Populară a Coreei de Nord, bine echipată, numără aproximativ 1,2 milioane de militari, la o populație totală de aproximativ 24,5 milioane de persoane.

Coreea de Nord a lansat o rachetă ballistică Taepodong-2, a anunțat joi Pentagonul. Autoritățile nord-coreene au confirmat anunțul, dar au spus că racheta a eșuat

Comandamentul de Apărare aeriană nord-american (NORAD) a precizat că a ”detectat şi urmărit lansarea unei rachete nord-coreene Taepodong-2 la 18:39 (01:39, ora României).”

Potrivit Inquirer News, forțele militare americane au precizat că racheta s-a dezintegrat în aer la scurt timp de la lansare și nu prezintă niciun pericol.

„În niciun moment, racheta sau rămăşiţele sale nu au constituit o ameninţare”, conform comandamentului american. O parte din rămășițe au ajuns în mare, susțin sursele.

Ulterior, Phenianul a recunoscut eșecul lansării rachetei.

Comunitatea internațională a condamnat lansarea rachetei, iar Consiliul de Securitate al ONU se va întruni de urgenţă, vineri, pentru a discuta despre misiunea nord-coreeană.

Racheta Taepodong-2 este o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) pe care Coreea de Nord încearcă să o pună la punct, fiind deja testată în iulie 2006 şi aprilie 2009.

Aceasta dispune de o rază de 6.000 până la 9.000 de kilometri conform Institutului Clairemont, un think tank specializat în ameninţarea balistică. Comunitatea internaţională se teme că Phenianul caută să îi ataşeze o focoasă nucleară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`