Focuri de armă lângă Vama Siret, unde refugiații ucraineni s-au călcat în picioare să fugă de război (VIDEO)

Focuri de armă lângă Vama Siret, unde refugiații ucraineni s-au călcat în picioare să fugă de război (VIDEO)

Mii de ucraineni fug din țara natală, speriați de război, iar cei mai mulți trec granița spre România. Panică a ajuns noaptea trecută și la intrarea în țara noastră, mai exact la Vama Siret din judeţul Suceava. S-a tras cu arma, iar refugiaţii ucraineni aproape că s-au călcat în picioare pentru a intra mai repede pe teritoriul României.

Deputatul Daniel Suciu a povestit pentru B1 TV că în noaptea de sâmbătă spre duminică a mers la vamă, să pună la dispoziția refugiaților mijloacele de transport necesare ca să treacă granița spre România.

Flămânzi și speriați de moarte, oamenii care așteptau de zile întregi au încercat să escaladeze gardurile de la graniță, iar grănicerii ucraineni au deschis focul de armă.

„Unii au făcut atac de panic, au împins poarta si au fost opriți cu focuri de armă. Toate aceste focuri de arme se petreceau sub ochii a sute de copii nedoriți, speriați, flămânzi. Oamenii speriați nici nu voiau să urce în autocare. Am reușit să luăm cu 11 autocare intre 900 si 1000 de oameni și i-am trecut cu granița cu greutate. Mai avem încă 2 autocare. Abia acum am reușit să îi scoatem de acolo. Am făcut extracție de oameni, dintr-0 țară în alta., pentru că altfel nu puteau să treacă. Sunt 5 km din partea ucraineană până la partea românească”, a spus deputatul.

O parte dintre refugiații din acest grup vor ajunge la Centrul pentru Tineret din Sângeorz Băi, unde au ajuns la Iași, Suceava, alții au fost așteptați de rude și prieteni în partea românească a vămii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`