Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie

Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat pe 13 iulie 2024, la un eveniment de campanie din Butler, Pennsylvania. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Carol Guzy

Donald Trump, candidatul republicanilor la președinția SUA, este în siguranță după ce au fost trase mai multe focuri de armă în proximitatea terenului său de golf din West Palm Beach, Florida, duminică, au declarat pentru Reuters două surse informate cu privire la incident.

Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump

Focurile de armă au provenit din afara terenului de golf, au precizat sursele respective. Este neclar din relatare dacă acestea au fost trase spre teren sau nu.

Anterior, reprezentanții campaniei sale declaraseră că Trump este în siguranță în urma focurilor de armă care au fost trase în vecinătatea sa, dar nu au oferit și alte detalii.

Serviciul Secret a anunțat că investighează incidentul.

Republicanul a supraviețuit unei tentative de asasinat în iulie, în Pennsylvania

Donald Trump a fost rănit într-o tentativă de asasinat pe 13 iulie, în Pennsylvania, în timpul unui miting electoral.

Casa Albă a declarat că președintele Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris, contracandidata lui Trump la prezidențialele din 5 noiembrie, au fost informați cu privire la incident și se simt ușurați să știe că republicanul este în siguranță.

Fiul lui Trump, Donald Trump Jr, a citat poliția locală spunând că în tufișuri a fost găsită o armă AK-47 și că a fost reținut un suspect. Reuters nu a confirmat deocamdată informația.

Washington Post spune că Trump se juca golf pe teren când a avut loc incidentul. Agenții Serviciului Secret l-au dus într-o sală de așteptare din cadrul clubului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)