Focar de E.coli la McDonald’s. O persoană a murit şi alte zeci s-au îmbolnăvit în SUA

Focar de E.coli la McDonald's. O persoană a murit şi alte zeci s-au îmbolnăvit în SUA
Sursa Foto: Hepta

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au emis marți o alertă de siguranță alimentară cu privire la un focar de E. coli despre care spune că este legat de un local McDonald’s.

Cel puțin 49 de cazuri au fost raportate în 10 state, inclusiv un deces al unei persoane în vârstă. Zece persoane au fost internate în spital, inclusiv un copil care a avut sindrom hemolitic uremic, o complicație gravă care se poate dezvolta în urma unei infecții cu E. coli. Cele mai multe boli sunt în Colorado și Nebraska.

Majoritatea persoanelor care s-au îmbolnăvit au raportat că au mâncat sandvișuri McDonald’s, spune CDC, potrivit CNN.

Agenția spune că ancheta este „în mișcare rapidă” și că informațiile revizuite de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente arată că ceapa tăiată este o sursă probabilă de contaminare.

McDonald’s a încetat să mai folosească ceapa, precum și chiftele de vită în mai multe state, în timp ce ancheta continuă, a spus CDC. Potrivit agenției, chiftelele de vită sunt folosite doar pentru Quarter Pounders, iar ceapa tăiată este folosită în primul rând pentru Quarter Pounder și nu pentru alte articole.

McDonald’s a declarat că rezultatele investigației inițiale au legat ceapa de „un singur furnizor care deservește trei centre de distribuție”.

„Lucrăm în parteneriat strâns cu furnizorii noștri pentru a reumple aprovizionarea pentru Quarter Pounder în următoarele săptămâni (timpul va varia în funcție de piața locală)”, se arată în comunicat. „Între timp, toate celelalte articole din meniu, inclusiv alte produse din carne de vită (inclusiv Cheeseburger, Hamburger, Big Mac, McDouble și Double Cheeseburger) nu sunt afectate și sunt disponibile.”

Persoanele cu infecții cu E. coli pot avea simptome, inclusiv crampe stomacale severe, diaree, febră și vărsături. Simptomele infecției încep de obicei la trei sau patru zile după înghițirea bacteriei. Deși majoritatea oamenilor care se îmbolnăvesc se recuperează fără tratament în decurs de o săptămână, alții pot dezvolta probleme grave la rinichi și necesită spitalizare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`