CORONAVIRUS | Focarul de coronavirus din Germania „poate fi gestionat din nou” pe măsură ce rata infecției scade

CORONAVIRUS | Focarul de coronavirus din Germania „poate fi gestionat din nou” pe măsură ce rata infecției scade
Foto: Hepta

Ministrul Sănătății al Germaniei a declarat, vineri, că focarul de coronavirus a devenit din nou gestionabil, deoarece numărul de pacienți care s-au recuperat a fost mai mare decât numărul de noi infecții în fiecare zi din această săptămână.

Germania are aproape 134.000 de cazuri de Covid-19, dar a menținut decesele la un nivel relativ scăzut, respectiv de 3.868, datorită testării timpurii și ample, scrie Reuters.

„Focarul a devenit, din ziua de astăzi, controlabil și gestionabil din nou”, a declarat ministrul Sănătății, Jens Spahn, într-o conferință de presă, adăugând că sistemul de asistență medicală „nu a fost în niciun moment copleșit”.

Rata transmiterii virusului, sub 1

Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch, agenția federală responsabilă cu controlul bolilor, a declarat că rata de reproducere sau transmitere a virusului din Germania a scăzut sub 1.

„Vedem acum că pentru prima dată suntem sub 1. Vom vedea dacă asta rămâne stabilă … În orice moment pot exista noi infecții”, a afirmat Wieler, subliniind că nu trebuie pus prea mult accent pe numerele de transmisie.

Acesta a adăugat că Germania a rezistat foarte bine la primul val al pandemiei.

Subliniind atenția autorităților cu privire la focarul de virus, ministrul Finanțelor, Olaf Scholz, a declarat: „Trebuie să dezvoltăm o nouă normalitate care să ne însoțească timp de multe luni și, probabil, în anul viitor”.

Cancelarul Angela Merkel a declarat, miercuri, că Germania va face mici pași de ridicare a măsuriloe cu redeschiderea parțială a magazinelor și a școlilor începând cu 4 mai.

Statul estic din Saxonia a declarat că va combina relaxarea normelor de blocare cu obligația ca oamenii să poarte măști pe transportul public și în magazine, acesta fiind primul stat german care a introdus o astfel de cerință.

Subliniind impactul pandemiei asupra economiei germane, ministrul Economiei, Peter Altmaier, a precizat că este „o situație care este mai gravă decât orice am experimentat în perioada postbelică”.

Președintele Institutului Paul Ehrlich, un organism de cercetare și reglementare medicală, a declarat la o conferință de presă, că testarea clinică a unui vaccin va începe în curând în Germania.

Numărul românilor din Germania afectați de coronavirus

Sute de români din diaspora au fost infectați cu noul coronavirus, unii chiar stigându-se din viață.

În Germania, 13 cetățeni români au fost testați pozitiv, iar 3 au murit.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, vineri, că 727 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, cei mai mulți fiind în Italia, mai precis 422. Alți 196 sunt în Spania, 26 în Franța, 13 în Germania, 55 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

Astfel că, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până la acest moment, 58 de cetățeni români au murit în afara țării, după cum urmează: 13 în Italia, 15 în Franța, 18 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Bilanțul persoanelor infectate în România

În România, peste 8.000 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 411 s-au stins din viață.

Până în momentul de față, 258 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 1.508 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`