Resursele de hrană sunt în pericol, susțin specialiștii, iar, în prezent, acestea au devenit din ce în ce mai puține; acest lucru ar însemna ca omenirea să se confrunte cu foametea iar diversitatea să fie din ce în ce mai redusă.
În prezent, mare parte dintre sursele de hrană sunt cele bazate pe cereale, plante și legume, fiind cele mai consumate și întrebuințate în marea majoritate a preparatelor culinare – relatează Antena 3 CNN.
Conform sursei citate, discuțiile se referă la depozitele de orez, grâu, porumb, cartof, orz, ulei de palmier, soia și zahăr care, fiind din ce în ce mai puține, pot determina o criză alimentară globală.
Cauzele care duc la scăderea culturilor de grâu, porumb și orez sunt date, în special, de incapacitatea soiurilor moderne de culturi de a se adapta eroziunii solului şi crizei climatice.
În plus, rădăcinile plantelor joacă un rol important în scăderea productivității, asta pentru că acestea au devenit mai subțiri, în timp, și au ajuns să fie dependente de îngrășămintele chimice dar sunt vulnerabile și în fața dăunătorilor și a diferitelor boli.