Florența ia măsuri împotriva turismului excesiv. Lucrurile care vor fi interzise
Florența ia măsuri pentru reducerea turismului excesiv și introduce mai multe măsuri, printre care interzicerea cutiilor de chei și a difuzoarelor pentru ghizi.
Ce măsuri au luat autoritățile italiene
Floranța, regiunea din Toscana, este foarte populară printre călători. Dar, localnicii au început să se plângă de numărul mare al turiștilor din ultimii ani pentru că mulți dintre ei și-au pierdut locuințele, transmite Digi24.
Autoritățile italiene au pregătit un plan de 10 puncte pentru a reduce turismul excesiv. Printre ele se numără interzicerea cutiilor pentru chei din centrul orașului folosite de proprietarii locuințelor închiriate pe termen scurt pentru a facilita accesul turiștilor.
În ultimul timp, aceste cutii au fost vandalizate, iar localnicii și-au exprimat frustrările și le-au închis.
Se vor impune limite pentru „vehiculele atipice”, precum cărucioarele de golf, devenit din ce în ce mai utilizate de ghizi care duc turiștii prin oraș, în zone în care traficul este restricționat. În plus, ghizilor li se interzice utilizarea amplicatoarelor și difuzoarelor.
Consiliul orașului spune că măsurile au ca scop crearea unui „oraș viu și unic”. Autoritățile au transmis că restricțiile vin în contextul în care turismul a devenit nesustenabil pentru locuitorii permanenți.
Alte orașe care iau măsuri împotriva turismului excesiv
În ultimele nouă luni din 2024, peste 7,8 milioane de persoane au vizitat Florența.
În orașul din lista UNESCO au fost multe situații în care turiștii nu au fost civilizați. O turistă a fost filmată, în această vară, în timp ce mima un act sexual pe statuia lui Bacchus. În ianuarie, șeful muzeului Galleria dell’Accademia a numit orașul o „prostituată” care nu poate să facă față turismului excesiv.
Multe alte orașe europene au impus măsuri pentru a reduce turismul excesiv. Săptăpmâna trecută, situl arheologic Pompei a declarat că va limita numărul de turiști la 20.000 zilnic. Și Veneția a impus restricții, printre care o taxă care va intra în vigoare în 2025 pentru sezonul estival, iar la Roma, la Fontana di Trevi se va restricționa accesul vizitatorilor după ce lucrările de renovare vor fi finalizate. De asemenea, orașe din Spania, Grecia, Portugalia, Cehia sau Olanda.