„Flămânzi și desculți”, soldații ruși se retrag din unele zone din Ucraina

„Flămânzi și desculți”, soldații ruși se retrag din unele zone din Ucraina
Sursa: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA

Armata ucraineană a anunțat că soldații ruși au început să se retragă din unele zone, ca urmare a pierderilor suferite. Câteva dintre unitățile militare au rămas cu jumătate din personal, fiind nevoite să se întoarcă în spatele frontierei ruse.

Rămași fără rezerve de hrană, muniție sau combustibil, militarii ruși au eșuat în a face noi progrese, motiv pentru care s-au retras din anumite regiuni ucrainene, potrivit DPA, preluat de Digi24.

„Ocupantul este flămând şi desculţ”

Statul Major al armatei ucrainene a susținut faptul că militarii ruși se confruntă cu resurse limitate de  combustibil, raţii alimentare şi muniţii, care ar putea conduce la un colaps logistic.

„Ocupantul este flămând şi desculţ”, a spus Oleksii Arestovici, unul din consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Marți, un raport al al Ministerului Apărării ucrainean indica faptul că forțele ruse se confruntă cu mari probleme de aprovizionare atât la nivelul echipamentului militar, cât și al proviziilor alimentare. Se estima atunci că inamicul ar mai dispune de resurse care să-i ajungă pentru aproximativ 3 zile.

Aproape 15.000 militari ruși ar fi fost uciși în prima lună de război

Aproximativ 15.000 de soldați ruși au fost uciși în timpul războiului din Ucraina, care a început de o lună, după cum a explicat un oficial militar al NATO.

Oficialii spun că nu cunosc numărul exact al soldaților ruși uciși în prima lună de război din Ucraina, însă acesta este estimat între 7.000 și 15.000. Estimarea lor se bazează pe ceea ce le spune Ucraina, ceea ce știu ei din Rusia „intenționat sau din greșeală” și din informații „open source”, a spus unul dintre oficiali.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`