Fiul președintelui din Columbia, arestat într-o anchetă pentru spălare de bani și îmbogățire ilicită

Fiul președintelui din Columbia, arestat într-o anchetă pentru spălare de bani și îmbogățire ilicită
În prim-planul imaginii este președintele Columbiei, Gustavo Petro. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Nicolas Petro, fiul președintelui columbian Gustavo Petro, a fost arestat într-o anchetă referitoare la spălare de bani și îmbogățire ilicită, au anunțat reprezentanții procurorului general, sâmbătă, potrivit Reuters.

Fiul președintelui din Columbia a fost arestat

Mai tânărul Petro, politician în provincia columbiană Atlantico, saluta deschiderea anchetei, în martie, și reclamase drept nefondate acuzațiile că ar fi primit bani de la traficanții de droguri cu scopul de a-i include în eforturile de pace ale tatălui său, președintele Columbiei.

A fost arestat pentru spălare de bani și violare a datelor personale și fosta soție a lui Nicolas, Daysuris del Carmen Vasquez, care la începutul acestui an declara pentru presa locală că două persoane acuzate de implicare în trafic de droguri i-ar fi dat lui Nicolas bani pentru campania tatălui său.

Președintele Gustavo Petro a spus pe Twitter – platforma redenumită în „X” – că este dureros să îl vadă pe unul dintre copiii săi la închisoare, dar că parchetul general are toate garanțiile necesare pentru a acționa în conformitate cu legea.

„Fiului meu îi urez noroc și putere. Fie ca aceste întâmplări să îi modeleze caracterul și să reflecteze asupra propriilor greșeli. Așa cum i-am afirmat procurorului general, nu voi interveni și nici nu voi face presiuni asupra deciziilor sale”, susține președintele Columbiei.

Gustavo Petro a promis să facă acorduri cu rebelii și grupările de crimă organizată pentru a pune capăt unui conflict intern care marchează Columbia de 60 de ani și în care au murit 450.000 de oameni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`