Cel de-al treilea mandat al lui Xi Jinping la conducerea Partidului Comunist Chinez alimentează îngrijorări din partea multor familii bogate, notează Financial Times; liderul și-a consolidat poziția devenind cel mai puternic lider de la Mao Zedong.
David Lesperance, un avocat din Europa, care a lucrat cu familii bogate din Hong Kong și China continentală, declară pentru sursa amintită că extinderea regimului Xi Jinping pe următorii ani este un punct critic pentru elita financiară locală care a prosperat timp de decenii concomitent cu economia superputerii asiatice.
Conform acestuia, mulți dintre clienți au pregătit de-a lungul multor ani ani ieșirea din China prin intermediul unui offshore-uri sigure. Dincolo de mutarea capitalului, aceștia s-au preocupat de asigurarea unor cetățenii în afara influenței Chinei pentru familiile lor.
Acesta a primit instrucțiuni la câteva familii importante ca să pună în aplicare planurile de părăsire a Chinei după prelungirea mandatului la cârma Chinei.
O altă sursă citată, Kia Meng Loh -partener senior la Dentons Rodyk – o firmă de avocatură din Singapore care are 6.000 de angajați în China, a subliniat că cererile pentru înființarea unor birouri familiale – entități private folosite pentru a gestiona averea unei familii – s-au înmulțit constant pe parcursul anului. Conform acestuia, Hong Kong-ul – destinație favorită a familiilor bogate din China – a pierdut interesul miliardarilor pe măsură ce Beijingul a sporit controlul asupra teritoriului în timp ce numărul birourilor familiale din Singapore a crescut de cinci ori între 2017 și 2019, aproape dublându-se la sfârșitul anului 2020, conform Citi Private Bank.
Bogații Chinei nu sunt îngrijorați doar de zvonurile privind o eventuală taxă pe avere; mulți sunt din ce în ce mai preocupați de siguranța lor personală, chiar și după ce au plecat din cauza dispariției unor persoane importante precum fondatorul Alibaba, Jack Ma, jucătorul de tenis Peng Shuai, finanțistul Xiao Jianhua sau mogulul imobiliar Whitney Duan.