Fermierii italieni își intensifică protestele: „Protestăm din aceleași motive pentru care se demonstrează în Franța, Germania, Polonia și România”

Fermierii italieni își intensifică protestele: „Protestăm din aceleași motive pentru care se demonstrează în Franța, Germania, Polonia și România”

Zeci de fermieri italieni au organizat marți un protest cu tractoare lângă Milano, cel mai recent protest dintr-o serie de mici demonstrații în toată țara. Protestele au apărut în ultimele săptămâni din Sicilia până în Trento, rapoartele conform cărora convoaiele blochează drumurile au devenit deja zilnice – deși încă nu au atins nivelul demonstrațiilor fermierilor din Franța, Germania sau Belgia.

Protestatarii spun că unii dintre fermieri au început să se sinucidă din cauza costului vieții

Protestatarii sunt supărați de reglementările Uniunii Europene, de impactul inflației și de taxele asupra produselor lor. Ei au cerut ca ipotecile să le fie suspendate.

„Europa ne impune reguli care nu au sens. Nu ne mai putem câștiga existența… vrem să facem mai mulți bani și produsele noastre să fie recunoscute pentru ceea ce sunt”, a spus Luisito Naldi, unul dintre organizatorii protestelor din nordul țării.

„Suntem obositi”, a declarat el pentru AFP, spunând că viața a devenit atât de dificilă încât unii fermieri din sud au început să se sinucidă.
El a spus că fermierii solicită o întâlnire cu guvernul premierului Giorgia Meloni.

Fermierii vor continua protestele pe drumurile principale și în centrele orașelor din Italia

„Protestăm din aceleași motive pentru care se demonstrează în Franța, Germania, Polonia și România”, a spus Naldi, adăugând că „demonstrațiile vor continua până când ne vor invita la Roma”.

Fermierii vor continua protestele pe drumurile principale și în centrele orașelor din Italia. În unele părți au fost raportate întârzieri destul de mari din cauza drumurilor blocate.

Cele mai semnificative întârzieri au fost raportate pe autostrada A1 la Orte, la nord de Roma, și pe rutele din jurul orașului Milano. Cu toate acestea, au loc proteste în toate regiunile, inclusiv în Sardinia.

Este foarte probabil ca alte proteste să continue în zilele următoare. În cazul în care grupurile de fermieri adoptă tactici folosite în Belgia și Germania, activitatea de protest poate viza și porturile și, prin urmare, poate crea întreruperi în operațiunile de transport de marfă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie