Fermierii francezi au blocat drumurile către Paris. Este afectată inclusiv una dintre cele mai importante autostrăzi din Franța, care face legătura cu Lille și Belgia (VIDEO)

Fermierii francezi au blocat drumurile către Paris. Este afectată inclusiv una dintre cele mai importante autostrăzi din Franța, care face legătura cu Lille și Belgia (VIDEO)
captură video X @nathan_cervera

Fermierii francezi au blocat una dintre cele mai importante căi rutiere care leagă capitala Paris de orașul Lille din nordul Franței și de Belgia, vineri, provocând ambuteiaje ca parte dintr-un protest național împotriva a ceea ce ei consideră a fi prețuri mici la alimente și o birocrație excesivă, relatează Reuters.

Fermierii francezi blochează drumurile către Paris ca formă de protest

Sindicatele au făcut apel la organizarea de blocaje rutiere în interiorul și în jurul Parisului pentru a spori presiunea pe Guvernul Franței, pe care fermierii îl acuză că nu face îndeajuns pentru a-i ajuta.

„Vom merge direct la Paris pentru a ne arăta furia, nemulțumirile”, a declarat fermierul Matteo Legrand.

Filiala pariziană a sindicatului FNSEA intenționează să creeze 11 blocaje rutiere pe principalele rute din jurul Parisului pe care le folosesc navetiștii, inclusiv pe autostrăzile A6, A10 și A16.

Premierul Franței, mesaj pentru fermieri de la 800 de kilometri de Paris

Premierul Gabriel Attal ar urma să susțină un discurs cu privire la problemele fermierilor, vineri după-amiază, într-o localitate montană de lângă frontiera cu Spania, la 800 de kilometri de Paris.

În încercarea de a calma spiritele, miniștrii finanțelor și ai agriculturii au discutat vineri cu oficialii din industria alimentară. Prețurile echitabile la produse sunt „prioritatea numărul 1” pentru fermierii care susțin că suferă ca urmare a demersurilor făcute de guvern pentru scăderea prețurilor de consum.

„Problema centrală sunt veniturile fermierilor”, a declarat ministrul finanțelor, Bruno Le Maire, după întâlnire.

Le Maire a discutat luni întregi cu giganți ca Danone și Carrefour pentru a-i convinge să scadă prețurile pe piața franceză în contextul problemelor cu inflația. Totuși, vineri a promis o atitudine „nemiloasă” cu marile companii din sector pentru a ajuta la asigurarea unor compensații financiare pentru producătorii agricoli.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)